Abazović: Nestanak kamiona cigareta samo vrh ledenog brijega, podrška SDT-u i policiji na otkrivanju cijele mreže šverca

Abazović je kazao da su donijeli zaključak da Vlada zaštiti integritet svake državne institucije, što znači da će pojedinci morati da snose posljedice

Premijer Dritan Abazović nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost kazao je da je ključna tema bila šverc cigareta naglašavajući da je nestanak kamiona cigareta samo „vrh ledenog brijega“.

On je kazao da je stav Vijeća da se da puna podrška Specijalnom državnom tužilaštvu, policiji na otkrivanju cijele mreže šverca cigareta u Crnoj Gori.

Abazović je kazao da su donijeli zaključak da Vlada zaštiti integritet svake državne institucije, što znači da će pojedinci morati da snose posljedice.

On je naveo da je država suzbijanjem šverca cigareta ujedno pomogla jednoj susjednoj zemlji i to za 50 miliona i naglasio da se ne radi o Srbiji.

Abazović je naveo da ljudi, koji su platili cigarete koje država oduzela u Luci Bar, ne prezaju i oblijeću oko paketa „kao narkomani kako bi došli dijelom do te robe“.

„Logično je da oni sad traže slabe karike u Uprave prihoda i carina ili u drugim kako bi došli makar do dijela robe, koju su platili“, kazao je Abazović.

Naglasio je da će pokušati sa međunaordnim partnerima da pronađu način kako da se ta roba bezbjedno uništi.

„Vlada će zaštiti integritet svih instutucija, znamo kakav je ukupni ambijent u Crnoj Gori, ali nećemo dozvoliti da se minimizira ono što je do sada urađeno u suzbijanju šverca“, rekao je premijer.

Abazović je rekao da je opšti stav Vijeća da „ne dozvoljavaju da se baci sjenka na uspjeh u suzbijanju tih aktivnosti“.

„Ponosan sam što je ova Vlada otvorila ovo pitanje, šverc koji je postojao decenijama ja vam kažem da više neće biti, makar ne u mjeri kao do sada“, rekao je Abazović.

SDT, kazao je premijer, ima svu podršku da otkriju i idu do kraja…

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor