Search
Close this search box.

Abazović: Ne možemo dugo izdržati da plaćamo dva miliona evra dnevno za uvoz struje

Crna Gora danas uvozi električnu energiju 12 puta skuplje nego što je građani plaćaju kroz račune, istakao je predsednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović. Govorio je za medije u Luci Bar, u koju je došao nakon što je tamo zaplenjen tovar švercovanih cigareta.

„Dva miliona eura svaki dan dajemo na uvoz struje. Mi ne možemo dugo da izdržimo ovako. Ne mi, nego ne znam koja ekonomija bi mogla ovo da izdrži. Zemlje članice Evropske unije će da daju finansijsku podršku svojim članicama. Mi ćemo, kao i u koroni, da izvisimo. Uz dužno poštovanje, jer su nam pomogli nešto. Ali nijesmo članica EU. Pokušaćemo na neki drugi način da saniramo stvari“, obećao je Abazović.

Abazović se nada važnom dogovoru s američkom EXIM bankom o energetici do kraja meseca

Premijer je takođe otkrio da će tokom boravka u Americi održati sastanak sa Izvozno-uvoznom bankom Sjedinjenih Država – EXIM i da je reč o nečemu što je „jako važno“ za energetiku Crne Gore. Izrazio je nadu da će dogovor biti postignut do kraja meseca.

Američka EXIM banka je deo konzorcijuma kojeg predvodi energetska kompanija UGT Renewables i sa čijim je predstavnicima Abazović razgovarao prethodnog dana.

izvor: pvinformer

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor