Abazović: Naša obaveza je sankcionisanje femicida i uvođenje istog u krivično djelo Zakonika

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović pridružio se današnjem Osmomartovskom maršu koji se, u organizaciji Centra za ženska prava, održao povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena.

Foto: gov.me
Foto: gov.me

Abazović je kazao da daje apsolutnu podršku ženama Crne Gore u smislu da svi trebaju dati doprinos da se ukupna ravnopravnost i pravda u društvu mnogo značajnije inkorporira. Abazović je kazao da cijeni današnji skup i zbog današnje teme koja je, dodao je, posebno opravdana zbog dešavanja u prethodnom periodu. Prihvata kritiku, dodaje, za institucije sistema i misli da je njihova obaveza da se više pozabave sankcionisanjem femicida, odnosno uvođenjem femicida kao još jednog krivičnog djela u Krivični zakonik. Obaveza nove Vlade će biti da, kako je poručio, između ostalog, poveća sankcije u odnosu na nasilje u porodici i stvara uslove da se ravnopravnost žena osjeti mnogo više nego što je to sada slučaj.

Ovogodišnji Osmomartovski marš posvećen je borbi protiv femicida, u znak sjećanja na žene koje su izgubile živote usljed partnerskog nasilja.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor