Search
Close this search box.

Abazović: Krivokapić obesmislio odluku o sankcijama Rusiji novim zaključcima

Vlada Crne Gore juče nije usvojila odluku kojom bi uvela širok spektar sankcija Ruskoj Federaciji zbog vojne agresije na Ukrajinu, jer je, prema riječima odlazećeg potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, premijer u tehničkom mandatu Zdravko Krivokapić predložio nove zaključke čime je htio da obesmisli odluku o sankcijama.

Foto: Medijski tim URA
Foto: Medijski tim URA

Prema riječima URE, ako je javnost imala dilemu da li odlazeći premijer Zdravko Krivokapić i njegovi ministri predvođeni Milojkom Spajićem i Jakovom Milatovićem imaju u svojoj agendi zaista prozapadni, evropski put, ili put bespuća okrenut istoku i Rusiji nakon današnje sjednice Vlade stvari su jasne, kazao je on.

Kako su saopštili iz ovog građanskog pokreta, Krivokapić, Spajić i Milatović svoju političku opciju koju su godinu dana osnivali na račun građana Crne Gore mogu umjesto „Evropa sad” nazvati „Rusija sad”.

Krivokapićev potez o prekidu sjednice Vlade i neusvajanju sankcija prema Rusiji i ljudima iz vrha Putinovog nedemokratskog režima razjašnjava cijelu situaciju, naveli su oni. ”Krivokapićev politički svjetonazor je ogoljen a to što Spajića i Milatovića zajedno sa sobom građanima Crne Gore nudi zapakovane u foliji „Evropa sad” od danas više ne pije vodu.”

Crna Gora kao buduća članica EU koja je u podmakloj fazi pregovora o pristupanju (uz par drugih nedemokratskih država) jedina je u Evropi koja nije izrekla sankcije Rusiji i ljudima iz vrha Putinovog režima zbog ratne agresije na Ukrajinu, napisali su u svom saopštenju.

Ova situacija je, prema njihovim riječima, još jednom pokazala zašto je ova Vlada morala da ode a da nova što prije treba da bude izabrana, dodajući da čvrsto vjeruju ”da će na svu sreću ova Vlada biti u prilici da odlučuje ”još samo nekoliko dana a da će nova odmah po stupanju na dužnost odlučno nastaviti putem EU kojeg podržava ogromna većina građana Crne Gore”- zaključili su iz URE.  

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor