Search
Close this search box.

Abazović i ministri obišli auto-put: Sledeći put dolazimo na otvaranje

Predsjednik Abazović je istakao da je na auto-put došao u pratnji nekoliko ministara, ali da sledeći put želi doći sa punim sastavom Vlade na otvaranje 13. jula

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović zajedno sa ministrima obišao je prioritetnu dionicu auto-puta od Smokovca ka Mateševu, saopšteno je iz Kabineta premijera.

Kako se navodi u saopštenju, u sastavu delegacije koju je predvodio premijer bili su potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović i ministri Dragoslav ŠćekićMaraš DukajVasilije Lalošević i Adrijan Vuksanović.

– Članovi Vlade, predvođeni premijerom Abazovićem, obišli su komandni centar na Pelevom brijegu i upoznali se sa objektima, opremom za upravljanje autoputem, komandnim centrom za praćenje i upravljanje saobraćajem – dodaje se.

Delegacije Vlade sastala se sa glavnim izvođačem radova CRBS prilikom čega se razgovaralo o datumu otvaranja auto-puta.

Predsjednik Abazović je istakao da je na auto-put došao u pratnji nekoliko ministara, ali da sledeći put želi doći sa punim sastavom Vlade na otvaranje 13. jula.

– Premijer je naveo da očekuje da izvođač do 5. jula prikupi svu potrebnu dokumentaciju za tehnički pregled i dostavi je najkasnije do 5. jula, čime bi se stvorili neophodni preduslovi za otvaranje 13. jula – ističe se u saopštenju.

Predstavnik CRBS kompanije kazao je da vjeruje da će uz dodatne napore svih činioca koji učestvuju u njegovoj izgradnji, uspjeti da odrade neophodne radnje kako bi do 5. jula auto-put bio spreman za probni rad, a 13. jula za otvaranje, zaključuje se u saopštenju Kabineta predsjednika vlade.

izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor