Search
Close this search box.

Abazović i ministri danas u Pljevljima: U Opštu bolnicu stižu prečišćivači vazduha

Planirano je da prečišćivači u Pljevlja stižu sukcesivno, a prvenstvo će imati zdravstvene i obrazovne institucije, poput škola i vrtića, a zatim javne ustanove i domaćinstva

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, zajedno sa ministarkom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Anom Novaković – Đurović i ministrom zdravlja Dragoslavom Šćekićem posjetiće danas Pljevlja povodom alarmantne situacije sa zagađenjem vazduha u tom gradu.

U Opštu bolnicu sjutra će stići prvi prečišćivači vazduha nakon što je na jutrošnjem sastanku premijera dr Dritana Abazovića, ministarke Ane Novaković-Đurović i direktora Agencije za zaštitu životne sredine Milana Gazdića dogovoren niz urgentnih i dugoročnih mjera, saopšteno je juče iz Kabineta premijera.

Kako se ističe, planirano je da prečišćivači u Pljevlja stižu sukcesivno, a prvenstvo će imati zdravstvene i obrazovne institucije, poput škola i vrtića, a zatim javne ustanove i domaćinstva.

Obezbjeđivanje prečišćivača vazduha nastaviće se i za druge gradove koji ovih dana imaju problema sa velikim zagađenjem vazduha, navodi se u saopštenju.

Takođe, predsjednik Vlade i ministri u Pljevljima će sjutra održati sastanak sa predstavnicina Elektroprivrede Crne Gore, Rudnika uglja Pljevlja, Agencije za zaštitu životne sredine i ekoaktivistima u vezi aktuelne teme velikog zagađenja vazduha u tom gradu.

 

Ovaj tekst se finasira od sredstava odobrenih od Ministarstva kulture i medija kroz Fonda za podsticanje Plularizma i raznovrsnosti medija

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor