Search
Close this search box.

15. noć Petrovac džez festivala: Nastupila Zdenka Kovačiček

Jedna od najboljih džez i bluz pjevačica sa ex-Yu prostora Zdenka Kovačiček sinoć je nastupila na petnaestoj večeri Petrovac jazz festivala.

Na nastupu na terasi hotela Palas pratili su je, kako je i sama najavila, “najbolji muzičari iz Hrvatske”- sastav “Green House blues band” čiji članovi sviraju u zagrebačkom Big Bendu.

“Srećna sam što sam poslije toliko godina tu, nikad nisam bila u ovom hotelu. Počela sam da pjevam kao mala djevojčica, volim da pjevam džez i bluz, a večeras ćemo izvesti džez i bluz standarde, ali i popularne pjesme” najavila je na početku koncerta Kovačiček.

No na njenom koncertu nije bilo samo džeza i bluza, već i drugih muzičkih pravaca poput roka, svinga, a Zdenka je uspjela da svojom energijom podigne na noge goste hotela, pa je bilo i onih koji su odlučili da zaplešu.

Publika nije ostala uskraćena ni za njene najveće hitove među kojima su “Mali crni brat”, “Volim te ko konja”, “Frka” i “Žena za sva vremena”. Zdenka je otrkila da najviše uživa pjevajući bluz.

“Bluz je rođenje muzike, kad pjevam bluz osjećam se kao ponovo rođena”, kazala je ona. Iako ograničena vremenom na sceni, jer je nakon nje bio najavljen koncert albanskog sastava AJS trio, Zdenka je iskoristila drugi dio koncerta da otpjeva i nekoliko pjesama Džens Džoplin za koju je kazala da joj je uzor.

Svi oni koji su propustili sinoćnji performans Zdenke Kovačiček, večeras će imati priliku da uživaju u reprizi.

Umjetnica koja je uvijek bila ispred svog vremena sa svojim “Green House blues bandom” imaće još jedan nastup u okiru Petrovac jazz festivala i to na Citadeli u Budvi od 21 sat.

Nakon Zdenke koja je priredila koncert za pamćenje, albanskom AJS triju nije bilo lako da izađu na binu.

Oni su u Petrovac stigli kao predstavnici međunarodnog festivala iz Tirane. “Hvala Vinku što smo tu, i što nas je ugostio. Nastup AJS tria biće potpuno drugačiji od prethodne umjetnice, ali čućete kakav se džez zvuk njeguje u Tirani”, najavio je Besim Petrela, direktor međunarodnog džez festivala u Tirani.

Koncert AJS trija trajao je nešto više od sat vremena, a publici su predstavili autorske kompozicije inspirisane tradicionalnom muzikom Albanije.

Izvor: AntenaM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor