Search
Close this search box.

Kotlarnica opasnija od Termoelektrane

Kotlarnica u Skerlićevoj ulici u Pljevljima sa koje se griju sve zgrade i institucije u ovoj opštini, pored zabrane, i dalje radi. To stvara velike zdravstvene probleme stanarima zgrade u kojoj se nalazi kotlarnica. Stoga, Pljevljaci su odlučili da potpišu peticiju i izmjeste kotlarnicu iz te stambene zgrade.

     Kotlarnica u Skerlićevoj jedan od najvećih zagađivač, Foto: Goran Malidžan

Stanari Skerlićeve ulice predali su peticiju opštini, a jedan od stanara zgrade u Pljevljima Marko Dajević kazao je za emisiju “Mreža” da je jačina kotlarnice po nekim proračunima iznosi šest megavati.

“Stručnjaci tvrde da ne znaju njene tačne kapacitete, ali mislim da je možda i veće snage. To je nenormalno zagađenje, pogotovo za centar grada. Stanarima je najbitnije zdravlje, a brojni zdravstveni problemi se javljaju zbog ove kotlarnice”, dodao je Dajević.

Kotlarnica je još 2019. godine dobila zabranu za rad, a Dajević tvrdi da termoelektrana i rudnik nisu glavni zagađivači u Pljevljima.

“Najveći problem je ova kotlarnica i to u toku zimske grejne sezone. Oko 2.000 tona uglja se sagori svake zime u ovoj zgradi”, tvrdi Dajević.

Peticija stanara je predata prije sedmicu opštini, ali zvaničnog saopštenja iz lokalne uprave i dalje nema.

“Nadamo se da će doći do promjena. Sada su došle nove mlade snage koje žele nešto da urade za ovaj grad. Nadamo se da će gradonačelnik Pljevalja Dario Vraneš, koji je po profesiji doktor, imati razumijevanja za ovako nešto i da neće trebati ništa dodatno ništa da mu se objašnjava”, zaključio je Dajević.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor