Search
Close this search box.

NLB grupa će ovu godinu, na svim tržištima na kojim posluju, završiti donacijom za različite ugrožene grupe i druge dobrotvorne svrhe.

Svaki dan je odlična prilika da se podijeli humanost i dobrota, ali tokom prazničnog decembra ove vrline još više dolaze do izražaja. U NLB Grupi smo toga i te kako svjesni – poručili su oni.

Iz NLB grupe su kazali da je naš svijet mnogo ljepši kada smo jedni uz druge i kada punim srcem stvaramo nove prilike – “koje nastaju uz zajedničku podršku, za ono što je najpotrebnije”.

Zaposleni u NLB Grupi predlagali su i glasali za različita udruženja, humanitarne organizacije i grupe kojima ćemo dodjeliti sredstva u ukupnoj vrijednosti većoj od 500.000 eura u cijelom regionu. U Crnoj Gori vrijednost donacije iznosi 50 000 eura koja se opredjeljuju za potrebe Udruženja roditelja djece oboljele od dječijeg karcinoma “Fenix”, Narodne kuhinje glavnog grada i Centra za autizam, razvojne poremećaje i dječju psihijatriju “Ognjen Rakočević” – kazali su oni.

Predsjednica Udruženja Fenix Dijana Stojanović je kazala da je vijest o donaciji stigla u najboljem mogućem trenutku, kada je bila potrebna najveća podrška za nastavak njihovih aktivnosti.

Ovakvim velikodušnim gestom, dobili smo prijatelja uz čiju pomoć stvaramo bolje uslove za liječenje djece oboljele od kancera. Ovo je vrijeme solidarnosti i vrijeme kada pokazujemo jedni drugima da možemo biti nečiji oslonac u najtežim danima, tako da ćemo ovu podršku iskoristititi da kupimo aparat citocentrifugu sa dijelom za automatsko razmazivanje i farbanje pločica sa uzorkom koštane srži, periferne krvi i likvora, koji smo odavno željeli da obezbijedimo, ali nismo imali dovoljno sredstava. Hvala vam od srca u ime djece, roditelja i ljekara – kazala je ona.

Sekretar u Sekretarijatu za socijalno staranje Glavnog grada Ivan Krgović je najsrdačnije zahvalio NLB banci za vrijednu donaciju u paketima hrane za korisnike kuhinje, koji su u stanju socijalne potrebe.

Glavni grad svakodnevno obezbjeđuje 700 besplatnih obroka porodicama i pojedincima koji su korisnici Narodne kuhinje, odnosno više od 255.000 obroka godišnje. Mislim da ova donacija dolazi u pravo vrijeme i da će našim korisnicima predstojeće praznike učiniti radosnijim i spokojnijim. Istovremeno, iskreno bih pohvalio NLB banku za ovaj primjer društveno odgovornog poslovanja, a takođe pozvao i ostale kompanije koje su u mogućnosti da ga slijede i da dio svoga profita usmjere na pomoć u rješavanju problema, kako lica u stanju socijalne potrebe, tako i drugih građana kojima je zbog bolesti ili nekog drugog problema, pomoć potrebna – rekao je on.

dr Ivan Krgović, specijalista dječje i adolescentne psihijatrije i Direktor Centra za autizam, razvojne poremećaje i dječju psihijatriju ˝Ognjen Rakočević”, zahvalio je na gestu NLB banke.

 Dobrotvori su najbolji dio čovječanstva, osobe zahvaljujući kojima je svijet ljepše mjesto i zbog kojih ljudi i posebno djeca u nevolji uvijek mogu da se nadaju pomoći i kada je naizgled situacija bezizlazna. To su osobe koje dio svog vremena i rada poklone onima kojima je pomoć najpotrebnija. Vaša donacija će nam omogućiti da unaprijedimo i osvježimo opremu i didaktički materijal, koji nam služi da djeca što brže i uspješnije naprave nove korake na putu sticanja novih vještina tokom ranog rasta i razvoja, tako da ćete i sami, posredno, ugraditi sebe i svoj trud u njihova postignuća i napredak – rekao je on.

U NLB grupi su poručili “ne kažemo uzalud da je ovaj region naš dom”.

 Ovdje su naše porodice, prijatelji, saradnici, komšije, sportisti za koje navijamo, konobari koji znaju kakvu kafu pijemo… Ovdje možemo da dišemo punim plućima, stvaramo, doživljavamo uspone i padove, gradimo uzajamne veze . Stoga je prirodno da želimo aktivno da učestvujemo, utičemo i poboljšamo kvalitet života u našem domu – stvarajući prilike tamo gdje one nedostaju, posebno tokom ovih prazničnih dana. Jer svijet pun srca je svijet pun mogućnosti – zaključili su iz NLB grupe.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor