ZZZ CG: Promocija programa grantova za samozapošljavanja u opštinama na sjeveru

Zavod za zapošljavanje Crne Gore objaviće početkom aprila tekuće godine drugi Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje, od tri do 7,5 hiljada eura.

     Bijelo Polje

Zavod je, kao korisnik “Programa grantova za samozapošljavanje”, obezbijedio direktni grant od 3,5 miliona eura iz pretpristupnih fondova Evropske unije, koji će kroz tri jednogodišnja ciklusa biti dodijeljen za više od 400 korisnika (godišnje, po pozivu, između 130 i 140).

U susret drugom Javnom pozivu, predstavnici Zavoda na čelu sa direktorom Suljom Mustafićem, narednih dana obići će opštine na sjeveru i promovisati Program grantova za samozapošljavanje.

Tom prilikom zainteresovana nezaposlena lica sa evidencije dobiće sve detaljne informacije o uslovima učešća, neophodnoj dokumentaciji koja se prilaže uz zahtjev za učešće u programu, dužini trajanja poziva, rokovima kao i o pravima i obavezama korisnika.

Prva info sesija biće održana u Plavu, za nezaposlene iz Plava i Gusinja, u srijedu 12. februara u Centru za kulturu “Husein Bašić”, od 10 do 12 časova.

Predstavnici Zavoda za zapošljavanje posjetiće u četvrtak 13. februara opštinu Bijelo Polje. Promocija Programa grantova za samozapošljavanje biće održana u sali Skupštine Opštine Bijelo Polje, od 11 do 13 časova.

U petak 14. februara info sesije će biti održane u Beranama, za nezaposlene iz Berana i Andrijevice, u sali Opštine Berane, od 9 do 11 časova.

Zavod će, kao servis blizak građanima, mogućnosti za dobijanje bespovratnih sredstava predstaviti i nezaposlenim licima sa evidencije i iz Rožaja i Petnjice, takođe 14. februara, u Centru za kulturu od 13,30 do 15,00 časova.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor