Search
Close this search box.

Zgrada Ustavnog suda bez struje i grijanja: “Rad u potpunosti onemogućen”

Sud neće moći da ostvaruje svoju funkciju, ako se “ignorantski odnos” nadležnih organa prema problemu Ustavnog suda nastavi i situacija ubrzo ne sanira, poručili su iz te institucije

Iz Ustavnog suda su saopštili da već duži vremenski period rade u potpuno nefunkcionalnim uslovima i kazali da taj sud neće moći da ostvaruje svoju funkciju ako se problemi ne saniraju.

Ističu da se, pored nedostatka prostornog kapaciteta, u posljednje vrijeme suočavaju sa problemom prokišnjavanja zgrade i da je usljed obilnih kiša više prostorija Ustavnog suda u potpunosti je van funkcije.

“Od 10. januara tekuće godine, usljed kontakta vode i elektroinstalacije u zgradi je isključena struja (kako bi se prevenirao mogući kratak spoj i izbio požar), nema grijanja i rad Ustavnog suda je u potpunosti onemogućen. Uprkos brojnim pokušajima da se ostvari kontakt sa Upravom za katastar i državnu imovinu i problem sanira, nema adekvatnog odgovora ovog organa koji je, između ostalog, zadužen za održavanje objekata u državnom vlasništvu, odnosno koji su dati na korišćenje državnim organima”, navodi se u saopštenju.
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor