Željezarci blokirali fabriku, pustiće samo Abazovića

Radnici Željezare koji su proveli noć na krovu fabrike štrajkujući glađu, blokirali su sinoć kapiju transporta i poručili da u Željezaru može ući samo premijer Dritan Abazović. Traže od predsjednika Vlade da država preuzme Željezaru.

Oko stotinu radnika je na krovu i u pogonima provelo noć.

„Blokirana je čitava Željezara, niko ne može da uđe u fabriku. Blokirana je kamionima glavna kapija Željezare i teretna kapija. Radnici očekuju samo premijera Abazovića da sa njim razgovaramo i tražimo od njega da država preuzme fabriku“, kazao je za RTCG predsjednik Sindikata Ivan Vujović.

Predsjednik predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević posjetio je sinoć radnike Željezare. Posjeta Kovačevića je najavljena i za danas kada će dati izjavu za medije sa radnicima.

Nakon što pregovori oko preuzimanja nikšićke Željezare između biznismena Miodraga Davidovića i predstavnika turskog „Toščelika“ po svoj prilici nisu dali konkretne rezultate, radnici su ponovo na krovu fabrike počeli štrajk glađu. Saopštili su da su zauzeli fabriku i da su oni vlasnici Željezare. Pozivali su premijera Dritana Abazovića i nikšićkog biznismena Miodraga Davidovića da dođu u fabriku objasne radnicima ko govori istinu.

Predstavik radnika Ivan Vujović kazao je da očekuju dolazak premijera Dritana Abazovićeva, jer radnici traže da država preuzme fabriku.

Davidović je, kako navode, kazao i da su ga predstavnici Tosjali grupe obavijestili kako pregovore u kupovini Željezare mogu nastaviti 22. avgusta.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor