Zbog odrona i sniježnih nameta obustavljen saobraćaj na više putnih pravaca

“Vidljivost je mjestimično smanjena. Skrećemo pažnju i na učestale odrone. Vozačima savjetujemo da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu i poštuju pravila saobraćaja”, navode iz AMSCG.Na magistralnom putu Rožaje –Berane u mjestu Baza zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila. Putnički saobraćaj se preusmjerava na lokalni put.

Na putnom pravcu Rožaje – Kula – Peć saobraćaj je u prekidu za kamione sa prikolicom i šlepere zbog sniježnih nanosa.

Na magistralnom putu M-5 dionica Rožaje – Špiljani u toku je rekonstrukcija puta. Saobraćaj se obavlja naizmjenično na mjestima izvođenja radova.

Intenzitet saobraćaja je umjeren na putevima van gradskih sredina.

“U vremenskom periodu od 15.11.2022. godine do 01.04.2023. godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila je obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi. Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima.

Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm. Na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sva vozila”, podsjećaju iz AMSCG.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor