Search
Close this search box.

Za radnike KAP-a obezbijeđeno 1,52 miliona eura, odluka sljedeće sedmice

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović kazao je da samo zbog tehničkih i proceduralnih razloga Vlada nije danas odlučivala o sredstvima za uplatu beneficiranog staža bivšim radnicima KAP-a, koji su stekli uslov za penziju. Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da je obezbijeđeno 1,52 miliona eura za povezivanje radnog staža, te da će odluka biti donesena već naredne sedmice.

foto: RTCG foto: RTCG

Grupa bivših radnika Kombinata aluminijuma (KAP) okupilo se ispred zgrade Vlade zahtijevaću da izvršna vlast na sjednici razmotri njihovo pitanje, odnosno da ovlasti predstavnika koji će sprovoditi zaključke, koje je donijela prethodna Vlada. Oni zahtijevaju sastanak sa premijerom Dritanom Abazovićem, kako bi im on objasnio kako i na koji način treba sprovesti zaključke Vlade od 27. aprila.

Adrović je kazao da je trebalo da dođe samo to tehničkih izmjena u odnosu na prethodnu odluku Vlade.

“Kada smo krenuli u taj proces, ta imformacija nije imala prethodne saglasnosti i mišljenja koja su bila potrebna. Mi smo pokrenuli tu proceduru, dobili smo mišljenja i saglasnsti. Imao sam razgovor sa bivšim radnicima KAP-a, oni su očekivali da to danas bude na Vladi, ali iz tehničkih i proceduralnih razloga to nije moguće, jer nije prošlo komisije”, kazao je Adrović.

Ministarstvo finansija je, kako je kazao ministar Aleksandar Damjanović, dalo pozitivno mišljenje da se obezbijedi 1,52 miliona eura za povezivanje radnog staža za bivše radnike KAP-a.

“Sredstva su obezbijeđena o čemu ćemo već naredne sedmice donijeti odluku”, poručio je Damjanović.

izvor: RTCG
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor