Search
Close this search box.

Za OB Berane 35.000 eura kroz projekat Ambasade Bugarske

Vrijednost projekta “Odgovor na kovid-19 na sjeveru Crne Gore“ za koji je Opština Berane aplicirala kod Ambasade Bugarske za Opštu bolnicu kao korisnika, iznosi 35.000 eura, bez PDV-a, saopšteno je iz beranske Opštine.

Ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori Meglena Plugčieva poravila je danas u toj opštini povodom zatvaranja uspješno realizovanog projekta kroz razvojni program Ministarstva vanjskih poslova Bugarske preko crnogorske Ambasade “ODA 2022”.

Predsjednik Opštine Vuko Todorović izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog, za širu zajednicu, važnog projekta, koji će, kako je kazao, u mnogome unaprijediti uslove rada stučnog kadra i proces liječenja pacijenata beranske bolnice.

Plugčieva je izrazila zadovoljstvo zbog, “više nego uspješno realizovanog projekta, zahvaljujući profesionalnosti lokalne samouprave”, odnosno Projektnog tima Opštine Berane na čelu sa projekt menadžerom Majom Pešić.

Kako je kazala, Ambasada Bugarske ne krije zadovoljstvo što je imala priliku da, kroz projekat, doprinese unapređenju uslova rada beranske Bolnice, što predstavlja veliki benefit ne samo za stanovnike Berana nego i sjevera Crne Gore.

Ambasadi je, kako je navela, važno što kroz ovakve programe podrške može konkretno da bude od pomoći narodu Crne Gore, kao što je to učinila za Berane i još nekoliko drugih opština u zemlji.

Todorović je izrazio spremnost da lokalna uprava, na čelu sa projektnim timom, nastavi uspješnu saradnju sa bugarskom Ambasadom i na drugim projektima koji se tiču važnih oblasti, a sve u cilju unapređenja životnog standarda u beranskoj opštini.

„Pomoć opštinama na sjeveru, koje su nažalost prepoznate kao manje razvijene, od velike je važnosti jer kroz projekte u velikoj mjeri unapređujemo infrastrukturu a samim tim i standard građana“, kazao je on.

Todorović i Plugčieva su nakon sastanka obišli Opštu Bolnicu, gdje su razgovarali sa direktorom Miloradom Magdelinićem i njegovim saradnicima.

„Kroz projekat Opšta Bolnica dobila je opremu – sistem za kiseonik i hidraulične krevete za kovid odjeljenje“, kazao je Magdelinić i dodao da je beranska Bolnica renomirana zdravstvena ustanova, jedna od najboljih na sjeveru i Crnoj Gori, kako po kadrovskim kapacitetima, tako i u pogledu infrastrukture i opreme i samim tim zaslužuje da bude regionalni zdravstveni centar.

„Uz pomoć Vlade , intenzivno se radi na ispunjenju svih uslova kako bi u kratkom roku taj cilj bio i postignut“, istakao je Magdelinić.

Današnjim sastancima prisustvovale su i Projekt menadžer na projektu i pomoćnica sektetara za ekonomski razvoj Opštine Berane Maja Pešić i šef PR Biroa Irina Zečević.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor