Search
Close this search box.

Za 24 sata pet saobraćajnih nezgoda sa jednom lakšom povredom

Zbog poledice ili raskvasenog snijega u višim planinskim predjelima putevi su pretežno mokri i klizavi, a u ostalim predjelima saobraća se uglavnom nesmetano.  Iz Auto Moto Saveza Crne Gore upozoravaju na sitnije odrone na dionicama koje prolaze kroz usjeke, a vozačima se savjetuje da vožnju prilagode vremenskim i saobraćajnim uslovima.

Foto: portomontenegro.com
Foto: portomontenegro.com

Na dionicama gdje se izvode radovi Auto Moto Savez ističe da je neophodna dodatna pažnja jer je izmijenjen režim vožnje.

U vremenskom terminu od 15.11.2021 godine do 01.04.2022 godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila jeste obavezna, prema riječima Auto Moto Saveza, na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi, dok je za vrijeme sniježnih padavina zabranjen saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Prema graničnom prelazu Kula zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere.

Zbog izvođenja radova u tunelima u sklopu rekonstrukcije mag.putu M-5 dionica Rožaje-Špiljani dolaziće do obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta. Zbog izvođenja radova na mag.putu M-3 dionica Danilovgrad-Podgorica, potez Podgorica Komanski most i radova na izmještanju vodovoda od hotela Maestral do plaže Kamenovo u Budvi, prema riječima AMS-a izmjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Na magistralnom putu M-3 dionica Danilovgrad-Podgorica u toku su radovi na rekonstrukciji puta zbog čega se saobraćaj obavlja naizmjenično jednom trakom na mjestima izvodjenja radova, a prema riječima ovog servisa, mogući su povremeni prekidi saobraćaja ne duži od 15 minuta.

Auto Moto Savez Crne Gore obavijestio je sve učesnike u saobraćaju da je zabranjen prolaz na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo za vrijeme izvodjenja radova dodajući da jedino mogu prolaziti vozila koja posjeduju propusnicu od strane kompanije CRBC.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda u kojima  je 1 osoba zadobila lakše povrede, dok je trenutni intenzitet, prema riječima AMS-a, umjeren.

Iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije kazali su da su se u Podgorici i Bijelom Polju dogodile po dvije saobraćajne nezgode, a jedna u Nikšiću.

Izdata su 542 naloga za uplatu novčanih kazni i podnijeto 49 prekršajnih prijava.

Policija je oduzela pet pari registarskih tablica.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor