Search
Close this search box.

Vuković: Mladi dobijaju novo mjesto za okupljanje i druženje u centru grada

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković razgovarao je sa mladim sugrađanima koji su u okviru događaja „Omladinsko veče“, pokazali interesovanje za pravce budućeg razvoja Podgorice i za pitanja koja se tiču njihovog položaja u društvu.

U organizaciji Glavnog grada i NVO Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore, sinoć je pored razgovora sa gradonačelnikom upriličen i koncert na platou kod gradske biblioteke.

Gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo zbog susreta sa velikim brojem srednjoškolaca i studenata i diskusije na temu njihovog položaja u Podgorici.

„Bio sam vrlo prijatno iznenađen i stepenom interesovanja, idejama i sugestijama koje smo dobili. Poslao sam poruku da mladi moraju da se aktivno uključe u procese donošenja odluka jer, na kraju krajeva, budućnost Podgorice pripada njima“, kazao je Vuković

Gradonačelnik je najavio da će jedan odposlovnih prostora koji je u vlasništvu Glavnog grada, a nalazi se u samom centru Podgorice, u Hercegovačkoj ulici, u narednih par mjeseci biti adaptiran u Omladinski centar.

„To će biti novo mjesto okupljanja njihovih vršnjaka, mjesto dobrog druženja, kao i mjesto za organizaciju različitih predavanja, radionica i mjesto sa dobrom energijom”, poručio je Vuković.

David Vukićević ispred Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore kazao je da je zadovoljan zbog uspostavljanja saradnje sa institucijama koje imaju senzibilitet za potrebe mladih.

“Mladi su pokazali veliko interesovanje i postavili veliki broj pitanja, što nas je itekako obradovalo i pokazalo da je Mreža za omladinski aktivizam zaista relevantna omladinska organizacija za mlade u Podgorici, ali i na nacionalnom nivou”, kazao je Vukićević dodajući da je najava gradonačelnika o otvaranju Omladinskog centra veoma važna za sve mlade ljude u Podgorici, što ih kao omladinsku organizaciju posebno raduje.

Mlade Podgoričanke i Podgoričani su uživali i u koncertu Jovana Aleksića i Teodore Stijepović, a druženje i razgovor sa gradonačelnikom prepoznali kao sjajan način da se čuje glas mladih ljudi i njihove smjernice za razvoj omladinske politike i unapređenje položaja mladih u društvu.

izvor: portal Analitika

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor