Vukić: SNP će glasati za Sudski savjet, to nije politička kompenzacija za opštinu Zeta

Poslanik Socijalističke narodne partije Dragan Vukić kazao je za Borbe da će SNP glasati za kandidate za Sudski savjet jer žele da doprinesu deblokadi institucija kako bi u krajnjem nastavili evropski put Crne Gore.

„To je ponuda 81 poslaniku. To bi trebalo da izglasa 81 poslanik, a ne 2/3 ili 3/5, ako mislimo da razblokiramo institucije sistema i da idemo ka Evropskoj uniji i da se borimo za ono što uvijek govorimo za vladavinu prava“, kazao je Vukić.

Na pitanje da prokomentariše navode pojedinih medija da su podršku sa Sudski savjet od DPS-a dobili kao kompenzaciju za opštinu Zeta, Vukić demantuje te navode.

„Ja definitivno to ne bi gledao kao kompenzaciju jer nijedan poslanik ne smije da kompenzuje. Narod nas je birao da bi razblokirali institucije sistema. Ko smo mi da bi odblokirali institucije sistema? One moraju biti nezavisne i nepristrasne. Mi moramo takve ljude birati za članove Sudskog savjeta, a to se i desilo na Odboru za upravu i pravosuđe. SNP će dati punu podršku kandidatima za sudski savjet“, kazao je Vukić.

Poslanik SNP-a očekuje podršku od 2/3.

„Neke partije su govorile da je uslov za glasanje za kandidate za Sudski savjet potpisivanje Temeljnog ugovora između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve. Mi smo to ispunili, potpisali smo Temeljni ugovor, i sad, ako se oni drže riječi, mislim da bi trebalo da glasaju za Sudski savjet, ako je to bio jedan od uslova. Nadam se da će držati do riječi“, kazao je Vukić.

Na pitanje našeg novinara, ako je Temeljni ugovor uslov za jednu stranu ali nije za drugu, koja je najavila da će srušiti Vladu zbog Temeljnog ugovora, Vukić nije želio da komentariše, uz navode da će vidjeti 19. avgusta hoće li pasti Vlada.

„Što se SNP-a tiče, SNP je spreman šta god se desi. Mi smo ušli u ovu priču da bi prvenstveno potpisali Temeljni ugovor i kako bi odblokirali institucije sistema. Na tome uveliko radimo, a dosad smo dosta i uspjeli“, zaključio je Vukić.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor