Search
Close this search box.

Vučurović: Kad već govorimo o švercu cigareta red je da dođe i veteran tog posla Đukanović i prenese nam iskustva

Poslanik Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta Jovan Jole Vučurović kazao je na današnjoj sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu da bi bilo dobro da se na sjednici Odbora, gdje će se saslušavati čelnici bezbjednosnog sektora kao i premijer zbog aktuelne afere oko šverca cigareta i nestanka kamiona, pojavi i Milo Đukanović jer je on veteran i doajen toga posla.

Podržava i da se održi kontrolno saslušanje čelnika bezbjednosnog sektora i premijera.

„Biće to zanimljivo. Svi pomenuti koje ćemo saslušavati se pominju i u švercu cigareta pa bi bilo interesantno slušati tu njihovu razmjenu iskustava. Naravno, ne optužujem nikoga ali bi bilo fer da se na ovoj sjednici pojavi i veteran i doajen toga posla kako bi im prenio svoja iskustva iz svega toga poslednjih 30 godina. Mi smo negdje imali italijanske švercere cigareta koji su ubijali u Crnoj Gori a tada je Đukanović njih predstavljao kao italijanske turiste. Sve je to izostanak demontaže režima koji je dio jedne velike kriminalne hobotnice. Umjesto da su toj hobotnici otkinuti krakovi, mi danas imamo djelove bivšeg režima direktno u Vladi. Zato nemojte da se čudite što je to cirkus jer ih je URA dovela“, zaključio je Vučurović.

Dio te Vlade su, podsjeća Vučurović, poznati antisrbi iz SDP-a, i sve se ovo očekivalo.

„Najgore nekom čovjeku je da bude špijun. Ja podržavam sve ove agencije protiv špijuna ali trebamo vidjeti i ko su špijuni Amerike i Britanije koje imamo u vrhu ANB-a i Vlade. To je jedna sramota za Crnu Goru. Mi tražimo da budemo rodoljubi a ne špijuni“, podvlači Vučurović.

Vučurović je govorio i o aktuelnim protjerivanjima ruskih službenika i zabrani ulaska srpskom ambasadoru Vladimiru Božoviću, i prisjetio se zabrane ulaska od strane bivšeg ministra Mevludina Nuhodžića kulturnim djelatnicima iz Srbije.

„Na listi su tada bili Matija Bećković, Čeda Antić, Saša Raković i ostali. Bez ikakvog obrazloženja je tim ljudima bilo zabranjeno da uđu u Crnu Goru a nakon pola godine im je najednom dozvoljeno. Mi smo mislili da su ta vremena iza nas, mislili smo da smo se izborili za slobodu 30. avgusta i da neće postojati zabrane ove vrste ali kao što čuh, i dalje postoje spiskovi nepodobnih ljudi iz Srbije, a među njima je i Vladimi Božović. Nažalost i dalje traje progon Srba u Crnoj Gori a to je rezultat politike, prije svega Zdravka Krivokapića i Milojka Spajića, ali i rezultat politike ove Vlade koja je pala“, kazao je Vučurović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor