Vojni obavještajci nadzirali Lukovića?

Admiral u penziji Dragan Samardžić na Twiteru “prebirao” ko od visokih oficira pomaže novinaru da piše tekstove u kojima se on pominje

Bivši dugogodišnji načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, admiral u penziji Dragan Samardžić, na društvenim mrežama maltene je priznao da su obavještajno-bezbjednosne službe u Crnoj Gori pratile novinare kako bi identifikovale “krtice” iz redova sistema odbrane.

”Osnovano sumnjam da SL u pisanju članaka mog blaćenja, dragovoljno i u dužem periodu pomažu najmanje tri visoka oficira: penzionisani oficir iz takozvane ‘ekspoziture KGB’, penzionisani oficir sa ruskim kačketom – sada funkcioner Opštine Tivat i aktivni oficir VCG… Za ovog trećeg se 2010. izborih da ga pošaljemo na najviši nivo školovanja i nakon toga, postavimo na visoku funkciju u VCG. Inače, odavno je poznat službi kao ‘bliski saradnik’ Lukovića”, napisao je između ostalog Samardžić 12. avgusta na Twitteru.

Nekoliko sati kasnije izbrisao je spornu objavu, u kojoj je praktično saopštio da “služba” prati i operativno obrađuje novinara “Vijesti” Sinišu Lukovića i pokušava da utvrdi ko su njegovi izvori iz sistema odbrane.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor