Search
Close this search box.

Vodi se rat u NVO sektor, koja će NVO imati svog člana komisije ili ocenjivača da bi došla do sredstava

Javni konkursi koji su već objavljeni za članove komisije ispred NVO, od strane Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Ministarstva za saobraćaj, je pokrenuo pravi rat u NVO sektora od Podgorice do Bijelog Polja i Berana, čiji će predstavnik biti u komisiju i čiji je ocenjivač prošao, ne birajući sredstva i dostavljajući i dokumentaciju koja nije ni validna.

Interesantno da se u svaku komisiju  biraju svake godine isti ljudi, koji konkurišu i sa svojim nevladinim organizacijama, koje prolaze kod ocenjivača, kao i organizacije koje ih predlažu u tu komisiju.

Sumnja se i da se nenamjenski troše velika sredstava, gdje organizacije koriste sve načine da bi ih utrošili nenamjenski, dok predvidjene ciljne grupe i ne postoje.

Mnoge NVO u Crnoj Gori koje su se obratile našem portalu, a koje ozbiljno rade, ne mogu ni doći do tih sredstava, niti predlagati za člana komisije, jer postoje organizovane grupe NVO, koje formiraju svoje komisije i ubacuju svoje ocenjivače, tako da su male šanse da može da im prodje projekat, a kamoli član komisije iako, kako kažu, su im projekti  mnogo bolje napisani, nego što su članova komisija i njihovih  organizovanih NVO grupa.

Ove NVO apeluju i na sva Ministarstva i predsjednika Vlade Crne Gore, da spriječe ove godine zloupotrebe, koje se dešavaju tokom izbora članova komisije i ocenjivanja projekata.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor