Search
Close this search box.

Voda odnijela 30-ak metara puta u bjelopoljskom Dobrinju

Moraćemo da sačekamo da se stvore uslovi za intervenciju, jer je taj dio još uvijek močvaran, pa može doći do još većeg odrona i pokretanja klizišta, kazao Duško RužićObilne padavine koje su prethodnih dana pogodile bjelopoljsku opštinu oštetile su i put u Dobrinju, a na dijelu saobraćajnice došlo je do odrona zbog čega je saobraćaj u prekidu. Kako je saopštio sekretar Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj Duško Ružić, mehanizacija i radnici su danonoćno na terenu.

Ne ide sve potaman. Moraćemo da sačekamo da se stvore uslovi za intervenciju, jer je taj dio još uvijek močvaran, pa može doći do još većeg odrona i pokretanja klizišta. Moramo sačekati da stanu kiše, pa tek tada da djelujemo – rekao je Ružić.

Mještanin Dobrinja Brane Gačević kaže da su odsječeni od civilizacije, jer je voda odnijela put u dužini od 30-ak metara na samom ulazu u selo, kod kuća Rmandića.

Prošle godine smo, preko IFAD-a dobili 400 metara asfalta jer na ovom području imamo destak organskih proizvođača, ali nemamo putara tako da put propada. I ova velika voda nam pravi ogromne probleme. Zemlja oko puta i dio puta su se obrušili i treba sve sanirati – kaže Gačević.

Snijeg zatrpao puteve u Lijeski

Mještani sela Lijeska kažu da im je što prije potrebna reakcija Komunalne službe kako bi put u ovom selu opet bio prohodan.

Visina sniježnog pokrivača u selu Lijeska je 70 centimetara, putevi su neprohodni, zato nam je neophodna reakcija Komunalne službe – kazali su mještani, dodajući da u selu ima starijih mještana koji su lošeg zdravstvenog stanja i do čijih se kuća ne može doći.

Danas smo do kuće jednog mještanina prtili snijeg kako bi mu odnijeli tablete, njih dvoje živi u kući, nijesu dobrog zdravstvenog stanja i imaju po 76 godina – kažu naši sagovornici još jednom apelujući na nadležne službe da izađu na teren i očiste puteve na ovom području.

Dodaje da nekoliko mještana nije moglo da ode na posao, a srećom škole ne rade pa su đaci kod svojih kuća.

Problema će biti ako nekom bude potrebna zdravstvena pomoć ili ne daj Bože u slučaju smrtnog slučaja – ističe Gačević.

Mještani Pisane Jele i Barica u Vranešu kažu da ih nije iznenadio snijeg u ovom godišnjem dobu jer u ovim selima zima tek počinje. Kao i svake godine, kako navode, i ove vrijedni poljoprivrednici su zaboravljeni od strane Opštine Bijelo Polje i svih nadležnih službi za održavanje puta u zimskim uslovima.

Pojedina sela nemaju ni struju već nekoliko dana a visina sniježnog pokrivača u Baricama dostiže i do metar – pojašnjavaju mještani i apeluju na nadležne da prestanu da se iznenađuju otkud snijeg u januaru nego kad već imaju raspoloživa sredstva, kao što pričaju, nek rade svoj posao odgovorno.

Ružić kaže da prate situaciju na terenu i podsjeća da su juče sanirali odron u Nedakusima, riješili problem izlivanja vode u Tomaševu, a intervenisali su i u Femića Kršu.

Mještani Sutivana imaju velikih problema da dođu do magistrale. Peti je dan kako je zatvoren podvožnjak zbog toga što se napunio vodom, pa je i na ovom potezu situacija nepovoljna.

Izvor:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor