Voda neispravna za piće na području Bijelog Polja

Do blagog zamućenja je došlo usljed obilnijih atmosferskih padavina na slivnom području izvorišta rijeke Bistrice, kaže Marko Bulatović, tehnički direktor „Vodovoda Bistrica“Voda iz gradske bjelopoljske vodovodne mreže blago je zamućena, pa je prije upotrebe treba prokuvati, taložiti i procijediti,saopštili su iz Vodovoda Bistrica.

Rezultati ispitivanja u 8 časova pokazuju blago zamućenje vode na izvorištu „Bistrice“, iz kojeg snabdijevamo vodom za piće korisnike na području Opštine Bijelo Polje. Do blagog zamućenja je došlo usljed obilnijih atmosferskih padavina na slivnom području izvorišta rijeke Bistrice. Shodno preporukama i uputstvima Instituta za javno zdravlje Crne Gore, obzirom na blagu mutnoću, preporučujemo da potrošači koji se snabdijevaju vodom iz gradske vodovodne mreže vodu prije upotrebe prokuvaju, talože i procijede – kaže Marko Bulatović, tehnički direktor preduzeća „Vodovod Bistrica“.

Napominje da se hlorisanje vode vrši redovno i pojačano u sadržaju hlora od 0,40 do 0,50mg po litru, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode.

Ekipa Tehničke službe Vodovoda „Bistrica“ redovno prati stanje zamućenosti i hlorisanja vode (rezidualnog hlora), tako da će pravovremeno obavijestiti potrošače (korisnike) o eventualnim promjenama.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor