Vlada spremna da nastavi reforme u oblasti sprečavanja pranja novca

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović primio je danas predstavnike Komiteta za evaluaciju primjene mjera sprječavanja pranja novca i finansiranja terorizma, MONEYVAL.

Sastanku su ispred MONEYVAL prisustvovali Ladislav Majernik, tužilac iz Slovačke, Nikola Mićoli, šef Finansijsko-obavještajne jedinice iz San Marina i Ani Melkonijan, šefica evaluacionog tima, kao i Aleksandar Radović, vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije.

Rezultati procjene crnogorskog sistema sprječavanja pranja novca i finansiranja terorizma od strane ovog Komiteta od izuzetnog je značaja za Crnu Goru i njenu poziciju u ovom tijelu Savjeta Evrope, EGMONT grupi, ali i za sami procesa pristupanja Evropskoj uniji, naglasio je predsjednik Vlade Abazović.

Izvještaj eksperata ovog komiteta obuhvataće period od 2016. do 2023. godine i pružiće introspektivni prikaz ranijeg stanja, ali i dati preporuke za naredni evaluacioni period.

Tim povodom premijer Abazović je istakao zadovoljstvo današnjim sastankom i iskazao nedvosmislenu ličnu i spremnost Vlade Crne Gore da se nastave potrebne reforme u cilju što kvalitetnijeg ispunjavanja standarda u ovoj oblasti, budući da je to prevashodni interes države Crne Gore i njenih građana.

Izvor: RTCG
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor