Search
Close this search box.

Vlada odobrila kupovinu dva “Embraer 195”

Vlada Crne Gore je na juče održanoj sjednici usvojila Informaciju o kupovini dva aviona „Embraer 195 LR“ za potrebe kompanije „ToMontenegro“. 

“U svojstvu jedinog osnivača Društva „ToMontenegro“ d.o.o., Vlada je odobrila kupovinu dva aviona „Embraer 195 LR“, pod uslovima i na način koji su utvrđeni Informacijom, za ukupan iznos od 21.784.000 dolara (plativih u eurima po kursu na dan uplate). Isplata kupoprodajne cijene će se izvršiti iz sredstava osnivačkog kapitala „ToMontenegro“ d.o.o”, saopšteno je iz Vlade.

Usvojena je Informacija za plaćanje premije osiguranja avio-flote Društvu „Generali osiguranje“ od strane kompanije „ToMontenegro“.

“Tim povodom, Vlada je ovlastila Odbor direktora kompanije da uplati premiju osiguranja avio-flote u iznosu od 241.987 eura”, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je utvrdila Predlog zakona o dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, Predlog zakona o izmjenama Zakona o porezu na dodatu vrijednost i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica. Predložene izmjene ovih zakona odnose se na pravno-tehničke korekcije.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor