Vlada: Odgovor na pismo partijarhu Porfiriju početkom naredne sedmice

„Vlada uvjerava sve zainteresovane adrese da će, kao i svakog puta, blagovremeno i odgovorno pristupiti formulisanju odgovora na dospjelo pismo, uzimajući dodatno u obzir važnost tematike koja je predstavljena u istom i značaj duhovne adrese koja ga je uputila“

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije uputio je pismo premijeru Zdravku Krivokapiću koje je stiglo 4. januara, a Vlada će odgovor poslati početkom naredne sedmice u cilju postizanja željene saglasnosti u vezi Temeljnog ugovora, saopšteno je iz Vlade.

„Pismo Njegove svetosti, patrijarha srpskog gospodina Porfirija stiglo je na adresu Vlade Crne Gore 4. januara 2022. godine. Kako je prva postpraznična radna nedjelja započela juče, Vlada uvjerava sve zainteresovane adrese da će, kao i svakog puta, blagovremeno i odgovorno pristupiti formulisanju odgovora na dospjelo pismo, uzimajući dodatno u obzir važnost tematike koja je predstavljena u istom i značaj duhovne adrese koja ga je uputila“, navodi se u saopštenju Vlade.

Odgovor na pismo, dodaje se, Vlada će uputiti patrijarhu Porfiriju početkom naredne sedmice, „u cilju postizanja željene saglasnosti, na obostrano zadovoljstvo“.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor