Search
Close this search box.

( Video, Foto) Mještani Baća u Rožajama, danas su reagovali na nelegalnu eksploataciju šljunka, na rijeci Ibar

Mještani Baća u Rožajama, danas su reagovali na nelegalnu eksploataciju šljunka, na rijeci Ibar. Oni su napravili fotografije i snimke i proslijedili Nevladinoj organizaciji Euromost, koja je odmah obavijestila inspektora za vode i istom proslijedila dokaze o nelegalnoj eksploataciji šljunka na ovoj rijeci.

    Kako su nam kazali iz ove organizacije, istoj je potvrdjeno od strane inspektora za vode, Dragana Šekularca, da firma za koju se sumnja, da je vršila nelegalnu eksploataciju nema dozvolu i da će inspektor za vode odmah reagovati.

       Jedan od mještana, Kadrija Košuta,  za portal sjevercg je kazao, da se rijeka Ibar godinama uništava nelegalnom eksploataciom šljunka, da se tok ove rijeke skereće u drugim pravcima i prave nova korita, sa čime se narušava pravi tok rijeke, ističe Košuta.

On navodi, da je obala uništena, što se i vidi  na fotografijama.

,,Mi smo podnosili prijave inspektoru za vode, nije nam poznato šta je preduzeo,povodom tih prijava, ali se nelegalna ekspoatacija i dalje vrši i niko ne radi ništa da to spriječi”, kazao je Košuta za portal sjevercg.

              On poziva direktora Uprave voda, Damira Gutića, koji je upoznat sa ovim problemima, da ne dozvoljava uništavanje ove rijeke sa nekakvim dozvolama, ona je dovoljno uništena eksploataciom šljunka i nema potrebe ni zakakvim utvrdama, koje će spriječiti od nekakvih poplava, jer mi nijesmo ugroženi od poplava, već od nelegalne eksploatacije šljunka i nećemo dozvoliti da se ova rijeka više uništava, naveo je Košuta.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor