Search
Close this search box.

Vani do 22h, otvaraju se bašte kafića u 10 opština…

Od četvrtka, 1. aprila, produžava se vrijeme slobodnog kretanja građana do 22 sata. Bašte ugostiteljskih objekata otvaraju se u Podgorici, Baru, Kolašinu, Mojkovcu, Bijelom Polju, Andrijevici, Pljevljima, Beranama, Ulcinju i Cetinju, saopštila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović. Pojasnila je se za stolom u baštama kafića mogu da sjede dva gosta, uz poštovanje razmaka od metar i po između stolova, dok muzika nije dozvoljena. Mjere, kako je navela ministarka na konferenciji za medije, važe do 9. aprila. Međugradski saobraćaj i dalje je zabranjen.

Kafići zatvoreni u Nikišiću i Šavniku

U svim opštinama u Crnoj Gori, osim u Nikšiću i Šavniku, o sjutra će biti dozvoljen rad ugostiteljskim objektima, predviđeno je novim epidemiološkim mjerama.

U Kolašinu, Baru, Mojkovcu, Bijelom Polju, Podgorici, Andrijevici, Pljevljima, Beranama, Ulcinju i Cetinju biće otvorene samo bašte ugostiteljskih objekata, dok će u Gusinju, Plavu, Petnjici, Herceg Novom, Budvi, Danilovgradu, Žabljaku, Tuzima, Rožajama, Tivtu, Plužinama i Kotoru, biti dozvoljen rad i u unutrašnjosti objekata.

U skladu sa epidemiološkom situacijom, u Nikšiću i Šavniku ugostiteljski objekti ostaće zatvoreni.

I dalje je na snazi zabrana izvođenja muzičkog programa uz učešće pjevača i muzičara, kao i emitovanje muzike uživo, korišćenjem elektroakustične opreme i bilo kakvo izvođenje muzičko-scenskog programa.

Svi ugostiteljski objekti moći će da rade od sedam do 21 sat

Svi ugostiteljski objekti moći će da rade od sedam do 21 sat.

Novim mjerama se, do 21 sat, dozvoljava rad privrednih društva i preduzetnika koji se bave trgovinom neprehrambenih proizvoda i pružanja usluga u svim opštinama u Crnoj Gori, osim u Nikšiću i Šavniku gdje važi zabrana rada.

U skladu sa epidemiološkom situacijom u Kolašinu, Baru, Mojkovcu, Bijelom Polju, Podgorici, Andrijevici, Pljevljima, Beranama, Ulcinju i Cetinju zabranjen je rad tržnih centara, štandova, tezgi, priređivača igara na sreću, privrednih društava i preduzetnika koji pružaju usluge u fitnes centrima i teretanama.

Rad ovih djetalnosti dozvoljen je u Gusinju, Plavu, Petnjici, Herceg Novom, Budvi, Danilovgradu, Žabljaku, Tuzima, Rožajama, Tivtu, Plužinama i Kotoru.

Zabrana međugradskog i dalje

Produžava se i radno vrijeme maloj privredi (prodavnicama, salonima, buticima, fizerskim i kozmetičkim salonima, zanatlijama…). Umjesto do 20 časova, radiće do 21 čas, naglasila je ministarka.

Zabrane međugradskog saobraćaja ostaju na snazi.

Ministarka je saopštila i da Nikšić i Šavnik ostaju zaključani jer oni, kako je navela,  i dalje imaju preko dvije hiljade zaraženih na 100 hiljada stanovnika.

“I što se tiče mjera u ostalim opštinama, i one ostaju nepromijenjene. Uslovi za ulazak u Crnu Goru ostaju isti”, saopšteno je. 

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor