URA opet poziva na zakazivanje sjednice; “Ne smijemo dozvoliti da partijski interesi budu ispred javnog“

U svjetlu novih povećanja cijena goriva u Crnoj Gori, koje bi od ponedjeljka mogle bi biti veće i za više od 20 centi po litru, u Građanskom pokretu URA opet pozivaju Demokratsku Crnu Goru i Demokratski front (DF) da deblokiraju Skupštinu Crne Gore i u što kraćem roku zakažu sjednicu, na kojoj bi se smanjile akcize na gorivo i spustile rekordne cijene.

Foto: Medijski tim URA
Foto: Medijski tim URA

URA: „Više nikada ne smijemo dozvoliti da bilo čiji partijski ili lični interesi budu ispred javnog interesa i dobrobiti svih građana Crne Gore. Tokom prošle godine se, zbog partijskih interesa Bečića i njegovih Demokrata, punih 7 mjeseci opstruirao i odlagao izbor novog Tužilačkog savjeta (TS) i smjena SDT-a Milivoja Katnića, zbog čega je gubila samo Crna Gora i toliko željena reforma tužilaštva. Danas se nalazimo u identičnoj situaciji, kada zbog privatnih ili partijskih interesa, Demokrate i DF odbijaju da zakažu sjednicu Skupštine, na kojoj bi se umanjile akcize i smanjila rekordna cijena goriva“, ukazali su.

URA ukazuje da zbog ukrajinske krize i enormnog rasta cijene energenata, najviše trpe građani i mala i srednja preduzeća, zbog čega politička elita mora pokazati odgovornost više i zakazati sjednicu, na kojoj će smanjiti akcize.

URA: „Sve drugo je odraz uskogrudog, partijskog i sebičnog shvatanja politike i političke odgovornosti, koju svi imamo u ovim teškim trenucima. Teška vremena zahtijevaju odgovorne i ozbiljne političare, a ovakvo ponašanje Demokrata i DF-a samo otežava i komplikuje situaciju, zbog čega ispaštaju građani.“

URA danima poziva kolege iz Demokrata i DF-a da zakažu sjednicu Skupštine, kako bi se umanjile akcize na gorivo, šta iz ova dva subjekta uporno odbijaju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor