UPC: Za dva i po mjeseca oduzeta roba vrijedna više od 277 hiljada eura

Odsjek za suzbijanje krijumčarenja Uprave Uprave prihoda i carina nastaviće, sistematski i posvećeno, beskompromisnu borbu protiv svih oblika krijumčarenja, ističu oni.

Službenici Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja Uprave Uprave prihoda i carina od početka turističke sezone – u periodu od 14. maja do 1. avgusta utvrdili su 21 nepravilnost, izdali 14 prekršajnih naloga i izrekli 21 zaštitnu mjeru oduzimanja robe.

– Kao nepravilnost utvrđeno je: neprijavljivanje robe, dovođenje carinskog organa u zabludu i sumnja na povredu prava intelektualne svojine. Prilikom otkrivanja nepravilnosti za koje je izdat prekršajni nalog, oduzeta je sljedeća roba: tekstilni proizvodi (garderoba), parfemi, naočare, kuhinjsko posuđe, alat, zlatni i srebrni nakit, bižuterija, polovni motor za čamac, razne kućne potrepštine, jestivo ulje I elektro oprema – saopštili su iz Uprave prihoda i carina.

Ukupna vrijednost zaplijenjene robe procijenjena je na 277,535.60 eura.

– Što se tiče aktivnosti Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja kada je u pitanju akcizna roba, shodno Odluci Vlade Crne Gore o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u slobodnoj zoni Luke Bar (»Sl. List CG« br.143 od 31.12.2021 godine), službenici Uprave prihoda i carina su u vremenskom periodu od 14.05.2022. do 10.06.2022. godine izvršili oduzimanje i premještanje duvanskih proizvoda u skladištu „PGS Montenegro Doo“ Bar u SCZ Luke Bar – dodaju oni.

U naznačenom periodu ukupno je oduzeto i uskladišteno 148.139 (sto četrdeset osam hiljada i sto trideset devet) paketa, 5.456 (pet hiljada četiristo pedeset šest) boksova i 103 (stotri) paklice cigareta. Takođe je oduzeto i 526 (pet stotina dvadeset i šest) paketa rezanog duvana i 1.136 (hiljadu sto trideset šest) paketa aroma za nargile.

– 13.juna, postupajući po nalogu, službenici OZSK- a Uprave prihoda i carina, izvršili su kontrolu i oduzimanje robe – cigareta, u skladu sa čl.63 Carinskog Zakona, u količini od 1568 paketa cigareta. 16. juna vršeći kontrole, uvidom u dobijenu specifikaciju i primjenom metode analize rizika, službenici UPC izvršili su kontrolu i oduzimanje robe – cigareta u količini od 1120 paketa. Odsjek za suzbijanje krijumčarenja Uprave Uprave prihoda i carina nastaviće, sistematski i posvećeno, beskompromisnu borbu protiv svih oblika  krijumčarenja – ističu oni.

izvor: dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor