UPC od Rožajca oduzela neprijavljenu garderobu i prehrambene proizvode

Službenici Uprave prihoda i carina su u nedjelju 12.03.2023 godine u 12 časova na graničnom prelazu Dračenovac, detaljnom kontrolom teretnog motornog vozila kojim je upravljao A.D. (28) iz Rožaja, pronašli i oduzeli krijumčarenu robu.Predmet prekršaja je neprijavljena roba koju čine 734 komada obuće i tekstilnih proizvoda, ukupne vrijednosti 8,4 hiljada eura. O svemu je obaviješten nadležni državni tužilac u Rožajama koji preduzima radnje iz svoje nadležnosti. Sačinjen je zapisnik i potvrda o oduzimanju robe a odgovorno lice je zbog počinjenog prekršaja nakon konsultacija sa tužiocem predato policiji na dalju nadležnost i postupanje – kazali su iz UPC.

Dodaju da su 8. marta oko dva sata i 30 minuta, na istom graničnom prelazu na ulazu u Crnu Goru, službenici UPC detaljnom kontrolom autobusa registarskih oznaka CT AV454, pronašli i oduzeli neprijavljene prehrambene proizvode – 111 kg kajmaka, 60 kg meda, 75 litara domaće rakije, tri kutije lijepka za tapete, 14 komada tapeta i 3 komada gume za ceradu.

Ukupna vrijednost oduzete robe iznosi 2,9 hiljada eura. Odgovornom licu, zbog počinjenog prekršaja, izdat je prekršajni nalog – istakli su iz UPC.

Izvor: Pobjeda

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor