Search
Close this search box.

Umjesto kolektora pored Lima, nikla deponija

“Takođe se vide ogromne rupe pored same ulice i romskog naselja, koje predstavljaju opasnost za prolaznike, posebno za djecu romske populacije koja se tu igra.”

Umjesto kolektora pored Lima, Bijelo Polje je dobilo veliku deponiju i nezakopane rupe, koje predstavljaju opasnost po stanovništvo. To je saoopšteno iz NVO “Euromost”, koja je prekjuče snimscima iz vazduha evidentirala ogromnu deponiju građevinskog i drugog otpada u mjestu Potkrajci pored Lima, gdje opština planira da izgradi kolektor.

“Takođe se vide ogromne rupe pored same ulice i romskog naselja, koje predstavljaju opasnost za prolaznike, posebno za djecu romske populacije koja se tu igra. Čitavo mjesto niti je zaštićeno, niti postoji bilo kakva tabla ko je investitor, šta se tu gradi, tabla koja će upozoriti o opasnosti, a koju je u zakonskoj obavezi investitor da postavi. Dok predstavnici lokalne uprave djeci romske populacije radi slikanja dijele bukvare, na pet metara od toga mjesta djeci je svaki dan rizičan da upadnu u ogromne rupe. Čitavo naselje pretvoreno je u smetlište i ogromnu deponiju, iako smo više puta upozoravali Komunalnu policiju da reaguje na sva nelegalna odlaganja otpada, kao i paljenja guma”, saopštili su iz “Euromosta”.

Iz te NVO su naveli da je mjesto koje je planirano za kolektor pretvoreno u veliku deponiju, iako su u taj kolektor utrošena ogromna sredstva građana Bijelog Polja, kao i sredstva EU u visini od 3,1 milion eura.

“Kolektor se gradi punih pet godina, još od 2015. godine, kada je potpisan Ugovor sa kompanijom “C. & S. Di Giuseppe“ o izgradnji. Pozivamo lokalnu upravu da obezbijede ovo mjesto da bi građani bili sigurni. Takođe ih pozivamo da spriječe odlaganja bilo kakvog otpada na ovom mjestu i mjestu pored Lima, kao da i uklone auto otpad sa čitavog područja i spriječe paljenje guma, koje šteti stanovništvu koje živi na ovom području. O čitavom slučaju obavijestili smo i državne inspekcije i tražili da reaguju u skladu sa njihovim nadležnostima, kao i delegaciju EU u Podgorici, da vide u šta se pretvorilo 3,1 milion eura, koje je EU dala Opštini Bijelo Polje za izgradnju kolektora”. naveli su iz “Euromosta”.

Izvor: Vijesti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor