Ukrajinski policajac među uhapšenima za pokušaj ubistva Zvicera

Iz tamošnje policije novinarima nisu odgovorili na pitanja zbog čega je policajac među osumnjičenima za pokušaj likvidacije i kakvu ulogu ima u ovom slučaju.

Policajac Rostislav Černobrovij, poput ostalih osumnjičenih za pokušaj ubistva Radoja Zvicera, fotografisan je odmah nakon hapšenja u Odesi, pokazuje fotografija do koje su došli novinari ukrajinskog portala Slidstvo.Info.

Černobrovij se, osim fotografije, vidi i na snimku hapšenja koji je objavila ukrajinska policija – kako sjedi u kombiju poput ostalih osumnjičenih za pokušaj likvidacije Zvicera. Lice mu je na snimku cenzurisano, ali on je osoba u tamnoj jakni sa sivim prugama na rukavima.

Černobrovij je, poput ostalih, fotografisan pri hapšenju u Odesi.

Uprkos tome, ukrajinska policija u zvaničnom izvještaju nije spomenula Černobrovija, niti je odgovorila na pitanja novinara Slidstvo.Info o tome kakvu je ulogu on imao u pokušaju ubistva i da li je i zbog čega uhapšen.

Ubrzo nakon hapšenja, Černobrovij je pušten i vratio se na posao.

On je bivši učesnik rusko-ukrajinskog rata kao pripadnik policijskog bataljona u Kijevu, a nije želio da razgovara sa novinarima o hapšenju. On juče najprije nije odgovarao na njihove pozive, da bi ih potom pozvao i upitao zašto ga uznemiravaju.

“Razumijete li da sam trenutno zauzet na poslu? Pogrešno ste razumjeli fotografiju, na poslu sam u Kijevu, nisam nigdje išao“, rekao je policajac novinarima portala Slidstvo.Info.

Novinari ovog portala su informacije o tome da li je Černobrovij uhapšen pokušali da dobiju i od ministarstva policije, ali bezuspješno – rečeno im je samo da su privedene četiri osobe i da su u pitanju strani državljani.

Uhapšeni su, podsjetimo, crnogorski državljani Emil Tuzović i Stefan Đukić, za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica zbog ubistva u Baru prošle godine.

Osim njih, privedeni su srpski državljani iz Niša Petar Jovanović i Milan Branković koji se, kako KRIK saznaje, sumnjiče da su pucali u Zvicera. Svi su uhapšeni u Odesi, dok su pokušavali da pobjegnu iz Ukrajine u Moldaviju.

Zvicera su, kako se vidi na snimku koji je objavila ukrajinska policija, u utorak popodne napadači čekali na parkingu i presreli mu put dok je trčao. Pogodili su ga sa pet metaka i pobjegli, da bi nedaleko odatle zapalili automobil koji su koristili. Zvicer je prebačen u bolnicu teško ranjen.

Ukrajinska policija navela je da je moguć razlog pokušaja ubistva Zvicera kriminalni rat u kojem se njegova grupa već godinama nalazi.

Kavački klan koji Zvicer vodi zajedno sa Slobodanom Kašćelanom, podsjetimo, od 2014. je u ratu sa škaljarskim klanom. Povod za rat bila je svađa oko 200 kilograma kokaina, a u njemu je ubijeno više od 40 osoba širom Evrope, kako su utvrdili novinari KRIK-a. Sem na Balkanu, ubistva su se odigrala u Španiji, Holadniji, Njemačkoj, Austriji i Grčkoj.

Među ubijenima su slučajne žrtve, članovi porodica, prijatelji i saradnici, ali i vođe – tako je u Grčkoj početkom ove godine ubijen jedan od dvojice lidera škaljarskog klana – Igor Dedović.

U rat su se uključile i druge bitne kriminalne grupe. Glavni saveznik „škaljaraca“ je grupa kriminalca Filipa Koraća, a uz kavački klan je, između ostalih, huliganska grupa „Janjičari“ koju je vodio ubijeni kriminalac Aleksandar Stanković Sale Mutavi, a koja ima veze u srpskoj policiji i politici.

Izvor: PortalAnalitika

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor