Search
Close this search box.

Uhapšeno pet osoba zbog kršenja mjera tokom slavlja u Podgorici

Iz Uprave policije je saopšteno da su uhapšeni L.B. (21), R.N (20), M.L. (18), P.M. (23) i maloljetni L.Z. (17)

Foto:hapsenje

Podgorička policija uhapsila je pet osoba koje se sumnjiče za kršenje protivepidemijskih mjera u noći između 13. i 14. januara.

Iz Uprave policije je saopšteno da su uhapšeni L.B. (21), R.N (20), M.L. (18), P.M. (23) i maloljetni L.Z. (17).

Crnogorska policija je zbog kršenja mjere zabrane izlaska nakon 22 sata procesuirala ukupno 15 lica.

“Pripadnici Centra bezbjednosti Podgorica vršili su konstantan obilazak lokacija na teritoriji Glavnog grada na kojima su se u proteklom periodu građani okupljali povodom sličnih prilika. Akcenat je stavljen na obilazak dijela grada Donja Gorica, Zlatica, GO Golubovci, kao i dvorišta osnovnih i srednjih školi na području Glavnog grada. Takođe, službenici podgoričke policije postupali su po operativnim saznanjima i objavama koje su objavljivane na društvenim mrežama, a koje se odnose na okupljanje građana i upotrebu pirotehničkih sredstava. Postupajući po operativnim saznanjima službenici Centra bezbjednosti Podgorica vršili su obilazak više lokacija na teritoriji Glavnog grada sa ciljem kontrolisanja i utvrđivanja identiteta lica, kao i u cilju pregleda i eventualnog pronalaska pirotehničkih sredstava. Međutim, tom prilikom kod pregledanih lica nije pronađeno ništa od pirotehničkih sredstava”, navode iz policije.

Dodaju da su policijski službenici u periodu od 20 do 22 časa, obavljajući kontrolu na lokacijama u glavnom gradu, “upozoravali lica mahom mlađe dobi da se raziđu, a sve u cilju poštovanja propisanih mjera Ministarstva zdravlja” o zabrani izlaska nakon 22 časa.

“Oko 00:00 časova Dežurna služba Podgorica od strane Komunalne policije prijavljeno je da je u Bulevaru dr Ibrahima Koristovića došlo do okupljanja većeg broja građana i da isti upotrebljavaju pirotehnička sredstva, kao i da u rukama drže zapaljene baklje. Po dobijenom obavještenju na lice mjesta upućeno je više policijskih službenika i tom prilikom zatekli su više lica koja su se po dolasku policijskih službenika udaljila sa lica mjesta, dok su policijski službenici uspjeli da pronađu i identifikuju pet lica i to: L.B. (21), R.N (20), M.L. (18), P.M. (23) i maloljetnog L.Z. (17). O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se gore navedena lica liše slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti na način što su zatečeni van objekta stanovanja nakon 22,00 časa”, saopšteno je iz policije.

Policija i tužilaštvo, dodaju, rade na identifikaciji ostalih učesnika, kao i na identifikaciji organizatora tog događaja “kroz analizu objava na društvenim mrežama i putem drugih načina saznanja”.

Hercegnovska policija je, takođe, zatekla četiri osobe koje su kršile mjeru zabrane izlaska nakon 22 sata i protiv tih lica su tužilaštvu podnijete krivične prijave.

“Po operativnim saznanjima, na par lokaliteta na teritoriji Herceg Novog u vremenu do 22,00 časa, okupilo se pet lica koja su koristili pirotehnička sredstva „baklje“. U toku je indetifikacija kao i eventualno sankcionisanje aktera gore pomenutih događaja”, saopšteno je iz policije.

Iz policije su dodali da je u toku identifikacija osoba koje su od 21.15 do 21.30 časova u Tivtu palile baklje. Naveli su da se tom prilikom okupilo do 20 osoba.

“Na terotoriji Opštine Bar nije registrovano okupljanje građana na ulicama, ali je šest lica zatečeno van objekta stanovanja posle 22,00 časa. Pripadnici barske policije su lišili slobode šest lica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti i protiv njih je podnijeto pet krivičnih prijava.”

“Takođe, pripadnici Centra bezbjednosti Nikšić su u vremenu od 22,30 do 00,30 registrovali okupljanje većeg broja građana koji su slavili doček Nove godine po Julijanskom kalendaru. Ovaj događaj je dokumentovan od strane policijskih službenika i o događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se izvrši identifikacija učesnika okupljanja i da se od njih prikupe obavještenja, nakon čega će pravno kvalifikovati događaj”, zaključeno je iz policije.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović na pres konferenciji 11. januara saopštila je da je proslava Nove godine po Julijanskon kalendaru zabranjena na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Izvor:Vjesti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor