Search
Close this search box.

Ugovorili brak maloljetnoj kćerki za 8.000 eura

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu koju je Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo optužnici protiv S. B. sa prebivalištem u Podgorici, naselje Vrela Ribnička i N. B. sa prebivalištem u Podgorici, da su kao saizvršioci izvršili krivično djelo trgovina ljudima.

Optužnicom se navodi da su neutvrđenog dana u martu 2022. godine u Podgorici, zajedno i po prethodnom dogovoru, zloupotrebom odnosa zavisnosti vrbovali oštećenu-maloljetnu B. S., kćerku B. Š., a rođaku B. N., u cilju sklapanja nedozvoljenog braka sa izvjesnim V., koji živi na teritoriji “F”, a koji je brat od tetke okrivljenog B. N.

U optužnici se navodi da su brak prethodno tokom ljeta 2021. godine, ugovorili sa roditeljima tog lica, S. B. i E., tetkom i tečom okrivljenog B. N. Potom su u cilju sklapanja nedozvoljenog braka, tokom marta 2022. godine, ugovorili vjeridbu oštećene u kući okrivljenog B. Š., kada su iz Francuske u Crnu Goru, po prethodnom dogovoru između okrivljenih B. Š. i B. N. s jedne strane i roditelja V., S. B. i E. s druge strane, trebali da doputuju S. i E. i odvedu maloljetnu oštećenu B. S. u F., protivno njenoj volji.

“Za ugovaranje nedozvoljenog braka je okrivljeni B. Š. trebalo od E. dobiti novac u iznosu od 8.000,00 eura, koji novac je od E. zahtijevao okrivljeni B. N., od kojeg iznosa je po dogovoru okrivljeni B. Š. okrivljenom B. N., trebalo dati za sada neutvrđeni novčani iznos, u čemu su spriječeni, od strane oštećene maloljetne B. S., koja je prijavila navedeni događaj”, navodi se u optužnici državne tužiteljke Danke Ivanović Đerić u Višem državnom tužilatvu.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor