Ugostitelji spremni i na proteste

Iz Udruženja ugostitelja Crne Gore smatraju da je pooštravanje mjera tako da se određenim segmentima privrede ograničava rad, bez adekvatnih finansijskih mjera podrške, put u propast. Navode da vjeruju da to nije cilj nijedne izvršne vlasti. Ističu da ovdje jeste riječ o ugostiteljima, ali i o preduzećima koja su povezana s tom djelatnošću.

Ove mjere pogađaju i firme koje ugostiteljima pružaju svoje usluge, ali i druge djelatnosti kao što su taksisti, saloni za vjenčanja, turističke agencije, cvjećare i ostale povezane djelatnosti. To su mala i srednja preduzeća koja bi trebalo da budu perjanici razvoja, a zbog ovih mjera trpe ogromnu štetu – ističe se u saopštenju. Dodaju da nosioci kulturnog života u jednoj državi, muzički umjetnici, od početka pandemije uopšte ne rade.

– Smatramo i da su oni ovim mjerama marginalizovani, zaboravljeni, ostavljeni bez podrške bilo koje vrste, na rubu egzistencije. To je apsolutno nedopustivo i imaće dalokesežne posledice na društvo u cjelini! Ono što zabrinjava jeste inertnost i nezainteresovanost za borbu za opstanak ogromnog broja lica koje ove mjere pogađaju najviše. Ovim putem apelujemo na sve, kako na ugostitelje, tako i na turističke radnike, taksiste, cvjećare, muzičare i sve ostale koji se u ovom trenutku bore da sastave kraj s krajem, da se trgnu, dignu glas, aktiviraju i usprotive očiglednoj nepravdi koju trpe – navodi se u saopštenju. Krajnje je vrijeme, kako smatraju, da izvršna vlast donese odluke koje imaju smisla.

– Ukoliko se tako nešto ne desi u najkraćem mogućem roku, uzevši u obzir da je ljetnja turistička sezona praktično pred vratima, pozivamo sve one koji su pogođeni ovim mjerama da uzmu učešća u organizovanj raznih vidova protesta, koje ćemo konkretizovati u međusobnoj saradnji – zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor