Search
Close this search box.

Ugašeni svi požari na teritoriji opštine Rožaje: Nadležni tragaju za piromanima

Prethodnih dana izbio je veliki broj požara na teritoriji opštine Rožaje. U savldavanju vatrene stihije osim ekipa Službe zaštite i spasavanja ogroman doprinos dali su volonteri Rožaja i radnici Područne jedinice Uprave za šume, kao i mještani područja koje je požar zahvatio. Tokom dosadašnje istrage utvrđeno je da je u tri slučaja požar izazvan problemima na elektro – mreži, a da je u ostalim slučajevima, najvjerovatnije, požar bio namjerno izazvan. Nadležni organi intenzivno rade na rasvjetljavanju počinioca tih djela.

“Svi požari na teritoriji opštine Rožaje koji su bili aktivni u prethodna dva dana su ugašeni”, kazao je za Radio televiziju Rožaje komandir Službe zaštite i spašavanja u Rožajama, Nuradin Agović.

Prema njegovim riječima pripadnici Službe zaštite i spašavanja uspjeli su nadljudskim naporima da ugase požare na 18 lokaliteta na području naše opštine koji su bili aktivni u petak i subotu.

Foto: RTV Rožaje

Ogroman doprinos na savladavanju vatrene stihije, naglašava Agović, dali su volonteri Rožaja, radnici i tehnika opštinskih preduzeća, kao humanitarne organizacije.

<<<Direktor škole u Rožajama sumnja da je požar podmetnut<<<

Tokom proteklih 48 sati ekipe Službe zaštite i spašavanja Rožaja imali su skoro 80 intervencija, a u gašenju požara su bili angažovani svi ljudski i tehnički potencijali ove Službe.

Povodom velikog broja šumskih požara koji su prethodna dva dana buknuli na području Rožaja, juče je u toj Opštini održana vanredna sjednica međuresorskog Koordinacionog tima Vlade za suzbijanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu.

Na sastanku je ocijenjeno da su nadležne službe reagovale na vrijeme u gašenju požara, a da će u daljem postupku, nakon prikupljanja svih potrebnih informacija, ustanoviti da li je bilo propusta od strane pojedinaca u vršenju službe.

Foto: RTV Rožaje

Konstatovano je da je u tri slučaja požar izazvan problem na elektro – mreži, a da je u ostalim slučajevima, najvjerovatnije, požar bio namjerno izazvan.

Kako je saopšteno, korisnicima šuma biće naloženo da odmah obustave sve radove u požarom zahvaćenom području, kako bi Komisija Uprave za šume i šumarska inspekcija izašle na teren i evidentirala postojeće stanje. Nakon toga će se dati stručna usmjerenja i predlozi mjera za dalje postupanje u tim šumama.

Izvor: CDM

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor