Search
Close this search box.

UCG intenzivno radi na kreiranju programa cjeloživotnog učenja

Ambasador Savezne Republike Njemačke Peter Felten prvi put se sastao sa rektorom Univerziteta Crne Gore Vladimirom Božovićem i upoznao se sa vrlo intenzivnom saradnjom koju UCG ima sa njemačkim univerzitetima i naučnim institucijama.

Ambasador Felten je pokazao posebno interesovanje za povezivanje Univerziteta sa biznis sektorom u Crnoj Gori, imajući u vidu da će Crna Gora sa uključivanjem u Evropsku uniju, u perspektivi biti potencijalno sjedište velikih svjetskih kompanija, uključujući i one iz Njemačke.

Rektor Božović je ukazao da najveći potencijal u povezivanju sa biznis sektorom vidi u razvijanju programa cjeloživotnog učenja koji će omogućiti dodatnu edukaciju i usavršavanje kadra u određenim oblastima.

Univerzitet Crne Gore intenzivno radi na kreiranju programa cjeloživotnog učenja, pri tome, rektor Božović je ukazao da poseban potencijal vidi u kreiranju programa koji će pružiti podršku IT sektoru, a čiji elaborat je u završnoj fazi pripreme uz podršku klastera najvećih IT kompanija u Crnoj Gori.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor