U utorak potpisivanje ugovora o izgradnji i rekonstrukciji predškolskih ustanova

Zakonom o budžetu Crne Gore za 2019. godinu, planirano je kreditno zaduženje u iznosu od 10 miliona eura, u cilju izgradnje i rekonstrukcije predškolskih ustanova u Crnoj Gori. U skladu sa time, Vlada Crne Gore i Razvojna Banka Savjeta Evrope (u daljem tekstu: CEB) su dana 20. decembra 2019. godine, zaključile Okvirni ugovor o zajmu za finansiranje Projekta „Predškolska Infrastruktura u Crnoj Gori – 2, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Kako su istakli, taj Projekat predstavlja nastavak realizacije projekta izgradnje i rekonstrukcije predškolskih ustanova u Crnoj Gori, u skladu sa Okvirnim ugovorom o zajmu potpisanim 2013. godine.

Projekat ukupne vrijednosti od oko 15 miliona eura će se finansirati sa 67 odsto kreditnih sredstava CEB-a, u visini od 10 miliona eura, dok preostalih 33 odsto vrijednosti Projekta predstavlja učešće Vlade Crne Gore.

U utorak, 16. 08. 2022. godine, u 14 časova, u prostorijama Ministarstva prosvjete biće organitovano potpisivanju ovog ugovora kojim se stiču preduslovi za početak realizacije projekta.

“Projektom je planirana izgradnja 6 novih i potpuna rekostrukcija jednog objekta, od kojih su 4 objekta u Podgorici i 3 objekta u sjevernom regionu, kako slijedi:

Dogradnja sa rekonstrukcijom postojećeg objekta vrtića u Plavu;

Izgradnja jaslica i vrtića u Beranama;

Izgradnja jaslica i vrtića u naselju Zaimovića livade, u Bijelom Polju;

Izgradnja jaslica i vrtića u naselju blok 35-36, u Podgorici;

Izgradnja jaslica i vrtića u naselju Stari Aerodrom, u Podgorici;

Izgradnja jaslica i vrtića u naselju City Kvart, u Podgorici ;

Izgradnja jaslica i vrtića u naselju Zlatica, u Podgorici;

Izgradnja jaslica i vrtića u Baru i

Izgradnja jaslica i vrtića u Ulcinju”.

Iz ministarstva napominju da je, jedan od uslova za povlačenje prve tranše kreditnih sredstava formiranje Implementacione jedinice odnosno angažovanje tehničke podrške, te će sa tim u vezi, a na osnovu usvojenog zaključka Vlade Crne Gore, biti potpisan Ugovor o saradnji između Ministarstva prosvjete, DOO Project – consulting, Podgorica i Uprave javnih radova u cilju pružanja konsultantskih usluga na implementaciji projekta „Predškolska infrastruktura u Crnoj Gori – 2“.

Ugovorom o saradnji predviđeno je regulisanje prava i obaveza ugovornih strana na ovom projektu: Ministarstva, kao Naručioca projekta, Uprave javnih radova, kao Jedinice za implementaciju projekta i DOO „PROJECT – CONSULTING“ Podgorica, kao jedinice za Tehničku podršku.

izvor: cdm

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor