U Upravi za šume do kraja godine očekuje se prihod od 10 miliona eura

Prvi javni poziv za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju u ovoj godini, koji je u junu raspisala Uprava za šume, na čelu sa direktorom Srđanom Pejovićem, je okončan.

Otvaranje ponuda planirano je za danas za sve gazdinske jedinice u područnim jedinicama Bijelo Polje, Petnjica, Nikšić, Plužine, kao i za gazdinsku jedinicu “Bundos”.

Iz Uprave za šume su saopštili da će za ostale područne i gazdinske jedinice obavještenje biti danas istaknuto na zvaničnom sajtu.

Prema podacima portala PRESS, karakteristika ovog javnog poziva su veće cijene, što nije bio slučaj u vrijeme prethodne uprave te institucije.

Upravo iz tog razloga od ovog tendera, odnosno javnog poziva, očekuje se da prihod za državu bude preko šest miliona eura, što odgovara prihodima za cijelu prošlu godinu.

Nedugo nakon ovog prvog javnog poziva Uprava za šume bi trebala da raspiše i novi javni poziv, tako da bi se do kraja godine očekivao prihod od preko 10 miliona eura, ukoliko se ne bi promijenili kriterijumi i cijene.

Radi se o novim kriterijumima, koje je uprkos pritiscima uveo Pejović, a prema kojim više nema privilegovanih ponuđača (drvoprerađivača), koji su odjeljenja uzimali po minimalnim cijenama.

izvor: pvinformer

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor