U prvih osam mjeseci hiljadu operacija

Direktor Opšte bolnice Bijelo Polje dr Kenan Erović kaže da je broj operacija koji se proteklih godina kretao oko 1.000 godišnje već ostvaren u prvih osam mjeseci. Liste čekanja smanjene su do mjesec dana. Raduje nas raspisivanje tendera za magnetnu rezonansu koja će podići nivo zdrastvenih usluga kada je taj vid dijagnostike u pitanju. Najavljena je podrška za nabavku digitalnog rengen aparata, što za artroskopiju, stub za laparaskopijute dva nova aparata za anesteziju i sanitetskog vozila, što će svakako olakšati rad ljekarima i pruživi viši nivo zdrastvene usluge u Opštoj bolnici u Bijelom Polju“-naglasio je Erović.

Erović je istakao da bjelopoljska bolnica veliku zahvalnost duguje svojim donatorima koji su za vrijeme njegovog mandata uplatili oko 700.000 na račun Bolnice. U tom smislu, posebno je istakao doprinos humaniste Hajriza Brčvaka koji je umnogome zaslužan za veliko poboljšanje uslova rada u Opštoj bolnici Bijelo Polje.

Ove godine za JZU Opšta bolnica Bijelo Polje Budžetom su predviđena sredstva za rekonstrukciju postojećeg objekta u iznosu od 1.200.000 do 1.500.000 eura, nabavku magnentne rezonance u iznosu od oko 1.000.000 eura i nabavku digitalnog RTG aparata i Sanitetskog vozila u iznosu od 259.640,00 eura, kroz sredstva sa računa NKT-a.

izvor: dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor