U prekidu regionalni put Slijepač Most-Pljevlja: Rijeka Ljubovića napravila haos

Velika je voda, više od sto metara preko ovog regionalnog puta. Sa brda se slivaju i bujični potoci a velika je ostala kolličina kamenja i šljunka, kaže KojovićRegionalni put Slijepač Most-Tomaševo-Pavino Polje-Kovren-Pljevlja od jutros je u prekidu. Voda iz rijeke Ljuboviđe se izlila na put i stvorila probleme učesnicima u saobraćaju. Velika količina vode u mjestu Glibavac, na ulazu u Tomaševo je na putu. Kaže Veljko Kojović, koji je jutros rano sa kombijem krenuo sa Kovrena da vozi radnike prema Bijelom Polju, stigli su do Glibavca i zatekli nevjerovatan prizor.Velika je voda, više od sto metara preko ovog regionalnog puta. Sa brda se slivaju i bujični potoci a velika je ostala kolličina kamenja i šljunka. Nijesmo mogli proći i o svemu smo obavijestili nadležne opštinske službe. Očekivali smo da neko hitno reaguje. Ali, na našu nesreću niko ništa evo satima ne preduzima – kaže Kojović.

On prenosi nezadovoljstvo mještana Vraneša, koji nijesu bili u stanju da stignu na svoja odredišta. Još više što se niko nije udostojio da pomogne i omogući da saobraćaj normalno funkcioniše.

Kako je kazao Vesko Gogić, predsjednik Mjesne zajednice Tomaševo dva poslednja dana se suočavaju zbog obilnih kiša sa velikim problemima. Kaže da nije samo prekid saobraćaja, ovog inače frekventnog puta problem, već i ugrožavanje više porodičnih kuća u ovom kraju. I svi lokalni putevi su skoro uništeni – kaže on.Ljuboviđa koja spada inače u manje rečne tokove je stvorila ogromne nevolje. Izlila se kod kuća Sošića, Boškovića i Kljajevića. Najteža situacija je kod Kljajevića gdje je voda se ulila u pdrume. Takođe je problem sa vodom i kod kuće Đurišića – kaže Gogić, dodajući da je ugroženo od vodene bujice i nekoliko mostova na ovom području.

Mještani ovog kraja očekuju hitnu reakciju opštinskih službi i Komisije za vanredne nepogode.

IZVOR:DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor