Search
Close this search box.

U planu izgradnja dječijeg igrališta u Petnjici

Iz lokalne uprave nakon potencirane važnosti o izgradnji dječijeg igrališta u centru Petnjice, saopštili su da Opština Petnjica ima u planu izgradnju dječijeg igrališta u centru Petnjice, rekavši da je Opština u prethodnoj godini uradila idejno rješenje dječijeg igrališta kojim je previđen prostor orjentacione površine 255 m2 na parceli koja je locirana neposredno uz pješačku stazu.

Foto: radiopetnjica.me
Foto: radiopetnjica.me

Prema dopisu, idejnim rješenjem predviđena je izgradnja dva manja potporna zida za potrebe ravnanja terena, nasipanje tampon sloja i uređenje terena sa postavljanjem urbanog mobilijara. Pored postavljanja urbanog mobilijara- klupa , tobogana, ljuljaške, trampoline,klackalica i slične opreme za dječiju rekreaciju vodilo bi se računa i o pejzažnom uređenju i uklapanju dječijeg igrališta sa pješačkom stazom.

Podsjetili su da su u prethodnoj godini u značajnoj mjeri radili na uređenju samog centra – otklanjanju kontejnera, gradnja pješačke stazu i rasvjete uz samu parcelu na kojoj planiraju izgradnju dječijeg igrališta. Pored navedenog, u daljim aktivnostima razmatraju i mogućnosti planiranja projekta na izmještanju betonskog stuba i elektro instalacija sa parcele kako bi, prema njihovim riječima, stvorili što bolje uslove za izgradnju igrališta, dodajući da i pored brojnih tehničkih , finansijskih, prostornih i drugih ograničenja imaju viziju razvoja misleći na svakog građanina Opštine, pa i na one najmlađe i njima najmilije.

Kazali su da vjeruju da će u toku ove godine uspjeti da realizuju i taj projekat i da ćemo u skladu sa njihovim mogućnostima uraditi sve da bi ova Opština bila ljepša.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor