Search
Close this search box.

U Nikšiću i Bijelom Polju održana informativna sesija, 7 500 eura po novootvorenom mjestu

U opštinama Nikšić i Bijelo Polje, u četvrtak i petak (17. i 18. marta), održana je informativna sesija o projektu “Preduzetnički buster” koji ima za cilj smanjenje nezaposlenosti u manje razvijenim opštinama, kroz bespovratnu finansijsku podršku mladim preduzetnicima.

Foto: Unija mladih preduzetnika Crne Gore
Foto: Unija mladih preduzetnika Crne Gore

Događajima je prisustvovalo sedamdeset mladih ljudi koji su od predstavnika organizacija koje implementiraju program, Instituta za preduzetništvo i ekonomski razvoj – IPER i Unije mladih preduzetnika Crne Gore, mogli da čuju više detalja o pozivu i proceduri apliciranja za isti.

“Preduzetnički buster” motiviše mlade preduzetnike i preduzetnice da se razvijaju i zapošljavaju obezbjeđujući im bespovratnu finansijsku podršku od 7500 eura, po novootvorenom radnom mjestu. 

Podrška je namijenjena postojećim mladim preduzetnicima koji ova bespovratna sredstva treba da iskoriste za obuku nezaposlenih lica, nabavku materijala i opreme, i otvaranje novih radnih mjesta, na period koji nije kraći od šest mjeseci, po završetku projekta.

 Projekat realizuje Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj u saradnji sa Unijom mladih preudzetnika Crne Gore, koje finansiraju Evropska unija i Vlada Crne Gore u okviru Programa EU i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu, a sprovodi se u saradnji sa Direktoratom za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Odjeljenjem za evropske integracije, programiranje i implementaciju EU fondova Ministarstva ekonomskog razvoja.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor