Search
Close this search box.

U Luci Bar zaplijenjeno 1 120 paketa cigareta vrijednosti 850 000 eura

Uprava prihoda i carina saopštila je da su službenici te institucije, sprovedeći akciju spriječavanja krijumčarenja duvanskih proizvoda u Slobodnoj zoni Luke Bar, otkrili skriveni magacin – kontejner u kom se nalazilo 1.120 paketa cigareta čija se vrijednost procjenjuje na 850.000 eura.

Foto: PV Informer
Foto: PV Informer

Kako su saopštili iz UPC-a, cigarete brendova Montreal i Cosmopolitan nisu nigdje evidentirane zbog čega se sumnja da se radi o zalihama koje šverceri nijesu mogli iznijeti iz Slobodne zone.

Tokom akcije pod nazivom „Zaključavanje“, sprovedene po naređenju direktora UPC Rada Miloševića, prekontrolisani su svi kontejneri u Luci Bar.

UPC će, kako navode, izvještaj o zatečenom stanju dostaviće nadležnom Tužilaštvu na ocjenu da li ima elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

”Pojačan je nadzor na svim graničnim prelazima, a detaljno se prate i regularne pošiljke cigareta koje tranzitiraju kroz Crnu Goru. U poslednjih nekoliko nedjelja Uprava prihoda i carina oduzela je 148.139 paketa cigareta” – navodi se na Tviter nalogu UPC.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor