U Luci Bar uspješno obavljena smjena posade

Sa broda se iskrcalo 16 mornara i oficira kojima je istekao ugovor o radu, a na to plovilo ukrcalo se 19 pomoraca, kaže za Radio Crne Gore PR menadžerka Crnogorske plovidbe Emina Stjepčević.

Članovi posade broda, koji su se iskrcali, idu u karantin prema uputstvu i nalogu nadležnih institucija.

Redovna smjena posade odlagala se zbog ograničenja koja su, od početka pandemije koronavirusa, na snazi u brojnim svjetskim lukama gdje je brod „Dvadesetprvi maj“ bio na vezu, ističe Stjepčević.

„S obzirom na to da je brod „21. maj“ došao u Luku Margera kod Venecije, naša kompanija je odlučila da smjenu posade uradi na sidrištu Luke Bar. Brod u je u Bar stigao jutros. Smjena posade inače je urađena u dogovoru sa Nacionalnim koordinacionim tijelom za zarazne bolesti, Institutom za javno zdravlje, Upravom pomorske sigurnosti i Upravom za inspekcijske poslove. Jadroagent Bar, kao angažovani agent, organizovao je prevoz posade, sa i do broda, lučkim remorkerom“, navela je Stjepčević.

Foto: Uprava pomorske sigurnosti i upravljanje lukama Foto: Uprava pomorske sigurnosti i upravljanje lukama

Pomorci koji su stigli u Crnu Goru idu u četrnaestodnevni karantin, a pomorci koji su se ukrcali bili su u samoizolaciji prethodne dvije sedmice, kaže Stjepčević .

Posade brodova Crnogorske plovidbe AD Kotor primjenjuju sve mjere zaštite koje su definisale Svjetska zdravstvena organizacija i Međunarodna pomorska organizacija u cilju prevencije širenja koronavirusa.

„Crnogorska plovidba je zahvalna svim državnim organima koji su omogućili povratak naših pomoraca u Crnu Goru”, zaključila je predstavnica te kompanije Emina Stjepčević.

Milorad Filipović, Radio Crne Gore

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor