foto:RBP

U junu počinje izgradnja šetališta i regulacija korita rijeke Lim.

Početak radova na realizaciji projekta regulacije korita rijeke Lim i izgradnje šetališta u centralnoj zoni počeće u junu ove godine, saopštio je juče Momčilo Blagojević iz Direktorata za vodoprivredu u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja na glavnoj raspravi u Bijelom Polju.On je predstavio detalje projekta i istakao da se čitav postupak vodi u skladu sa procedurama Svjetske banke i da su u toku javne konsultacije društvenog okvira.

„Opština Bijelo Polje će imati benefite kroz uređenje korita rijeke Lim, a projektom je planirano uređenje lijeve i desne obale rijeke Lim u centralnom dijelu grada. U toku je priprema glavnog projekta za desnu obalu Lima, gdje ćemo imati sveobuhvatan okvir za opštinu Bijelo Polje. Sredstva za realizaciju ovog projekta će biti operativna u martu, a realizacija će početi u junu mjesecu ove godine“, zaključio je Blagojević.

foto:RBP

Projekat regulacije korita rijeke Lim će biti realizovan kroz kreditni aranžman Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja sa Svjetskom bankom.

Osim Bijelog Polja, koristi od ovog projekta će imati i druge opštine kroz koje protiču rijeke Lim i Grnčar, od Gusinja do Bijelog Polja.

Izvor:bijelopolje.co.me

Tekst objavila: Sanja Čujović