U Hrvatskoj 867 slučajeva, vlasti uvode E-propusnice

U Hrvatskoj je juče potvrđeno 77 novih slučajeva zaraze koronavirusom, isto kao i dan ranije, i nije bilo novih smrtnih slučajeva, što pokazuje da su poduzete mjere učinkovite i da se zdravstveni sastav nakon inicijalnog šoka zbog izbijanja epidemije vraća u normalu.

E-propusnice

Danas će biti predstavljena “e-Propusnica”, usluga koja povezuje Ministarstvo unutrašnjih poslova, Poresku upravu, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO), zdravstveni sastav i Štab civilne zaštite.

Uslugom E-propusnica omogućiće se jedinstveno mjesto pristupa izdatim propusnicama, čime će se smanjiti mogućnost zloupotrebe pa će sastav kontrole izdatih propusnica biti učinkovitiji, saopšteno je iz Ministarstva uprave.

Takođe, omogućiće se pomaganje u identifikaciji osoba koje krše mjere samoizolacije, dodaje se.

Propusnice će i dalje izdavati poslodavci, doktori i civilna zaštita, u skladu s odredbama iz odluke Štaba, no sve će podatke o onima za koje izdaju propusnice morati upisivati u aplikaciju te će tim podacima raspolagati državna tijela.

Prvi slučaj zaraze u Virovitičko-podravskoj županiji

Ukupan broj zaraženih popeo se na 867, broj preminulih osoba i dalje je šest, a 67 osoba je ozdravilo, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite, po čijim je podacima dosad testirano 7015 osoba, samo u 24 sata njih 611.

Na respiratoru su ukupno 32 bolesnika, uključujući pet novih – po dvoje bolesnika u Zagrebu i Splitu te po jedan u Osijeku i Rijeci, a jedan je manje u Dubrovniku jer je transportovan u Split.

Prvi slučaj zaraze potvrđen je na području Virovitičko-podravske županije.

Nove podatke objaviće Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati, dok će lokalni stožeri objaviti podatke o stanju u svojim županijama tijekom prijepodneva.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor