U bjelopoljskom Centru za kulturu od 12. do 26. oktobra izložba slika, crteža i fotografija Angeline Vukosav iz Nevesinja

Izložbu slika, crteža i fotografija sa motivima Hercegovine, akademske slikarke Angeline Vukosav iz Nevesinja, ljubitelji umjetnosti biće u prilici da pogledaju u galeriji bjelopoljskog Centra za kulturu od 12. do 26. oktobra, u periodu od devet do 17 časova, saopšteno je iz ove ustanove.

Angelina Vukosav je rođena 1997. godine u Nevesinju. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, UUIS, odsjek za grafički dizajn, u grupi najboljih studenata u BiH.

“Prve postdiplomske studije, takođe na ALUT, na istom odsjeku završila je 2022. godine. Takođe, završila je i druge paralelne postdiplomske studije na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, Univerzitet u Novom Sadu, na odsjeku za slikarstvo, u klasi prof. dr Bojana Novakovića, te je sada i u grupi najboljih studenata u Republici Srbiji. Čitav njen likovni i umjetnički rad inspirisan je Hercegovinom. Aktivno stvara i učestvuje u raznim oblicima kreativnog umjetničkog stvaralaštva, piše i pjesme, bajke, priče. Izlagala je u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada, priznanja i zahvalnica”, podsjećaju iz bjelopoljskog Centra za kulturu.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor