Search
Close this search box.

U Bijelom Polju voda nije za piće: Kiša donijela zamućenost

Voda za piće koju upotrebljavaju stanovnici Bijelog Polja blago je zamućena i nije za piće. To piše u saopštenju avnog preduzeća ,,Vodovod Bistrica” koje je potpisao tehnički direktor Marko Bulatović.

– Rezultati ispitivanja koje smo obavili jutros u 7. sati pokazuju povećano zamućenje vode na izvorištu ,,Bistrice”, odakle se vrši snadbijevanje vodom za korisnike na području bjelopoljske opštine. Do zamućenja je došlo usljed obilnih atmosferskih padavina na slivnom području izvorišta rijeke Bistrice  u Majstorovini, kaže Bulatović.

On dodaje da su shodno preporukama i instrukcijama Instituta za javno zdravlje Crne Gore, obzirom na mutnoću preporučili da potrošači koji se snadbijevaju vodom iz gradske vodovodne mreže prije upotrebe je prokuvaju, talože i procijede.

– Inače, hlorisanje se vrši redovno i pojačano u sadržaju hlora u količini od 0,40 do 0,5 mg po litru, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode.Ekipa Tehničke službe Vodovoda redovno prati stanje zamućenosti i hlorisanja vode, tako da ćemo pravovremeno obavijestiti korisnike-potrošače o eventualnim promjenama, kazao je Bulatović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor